2024. május 13. - Szervác, Imola

MSZP: azonnal hívják össze a BKV ügyeit vizsgáló bizottságot!

Steiner Pál, a Fővárosi Közgyűlés MSZP frakciójának vezetője kezdeményezi, hogy azonnal hívják össze a BKV ügyeit vizsgáló bizottságot.
2009. december 6. vasárnap 13:52 - HírExtra
A szocialista politikus az MTI-nek vasárnap azt mondta: a most nyilvánosságra került esetek miatt felszólítja György Istvánt, az eseti bizottság fideszes elnökét, hogy haladéktalanul hívja össze a testületet. Ezt azért tartja szükségesnek, hogy a bizottság tagjai tájékozódhassanak és megtehessenek mindent a gyanús esetek tisztázása érdekében.

A Fővárosi Közgyűlés november 26-án egyhangúlag döntött arról, hogy vizsgálóbizottságot alakít a BKV-nál történt szabálytalanságok kivizsgálására. Az előterjesztés szerint az eseti vizsgálóbizottságba a Fidesz és az MSZP 3-3, az SZDSZ 2, az MDF és a KDNP 1-1 tagot delegál, a testület elnökét a legnagyobb ellenzéki frakció, alelnökét az MSZP adja. A vizsgálóbizottságnak százhúsz napon belül kell jelentését benyújtania. A bizottság elnöke a fideszes György István, alelnöke pedig Steiner Pál lett.

A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) pénteken őrizetbe vette a Budapest Airport (BA) Zrt. és a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) Zrt. jogi igazgatóját. Ellenük bűnszövetségben elkövetett vesztegetés, hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt indított eljárást az RRI, illetve kezdeményezte előzetes letartóztatásukat a Fővárosi Főügyészségnél. A rendőrség az ügyben rajtuk kívül további három ember ellen indított büntető eljárást vesztegetés, hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt.

Horváth Katalin Fanni az RRI sajtószóvivője vasárnap közölte, a rendőrség az április közepén indult nyomozás eredményeként adatokat és bizonyítékokat talált arra, hogy a BA jogi igazgatója - összejátszva korábbi beosztottjával, a BKV jogi igazgatójával - a Budapest Airporttal szerződésben álló ügyvédi irodáknak teljesítés címén kifizetett összeg jelentős részét jogtalan előny formájában visszakapta, illetve ezen ügyvédi irodák túlszámláztak, azaz el nem végzett teljesítést is kiszámláztak a repülőteret üzemeltető társaság részére. A nyomozás során arra is bizonyítékokat talált a rendőrség, hogy a BKV jogi igazgatója hasonló jellegű bűncselekményeket követett el.

A rendőrség a BKV jogi igazgatóját tetten érte, amint egy III. kerületi bevásárlóközpont mélygarázsában nagyjából tízmillió forint összegű kenőpénzt vett át egy, a közlekedési társasággal szerződésben álló cég munkatársától.

Sajtóhírek szerint a BKV jogi igazgatóját pénteken este érték tetten, a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság pedig még aznap éjszaka házkutatást tartott a közlekedési társaság Akácfa utcai székházában, a BKV és a Budapest Airport jogi igazgatójának lakásán, valamint egy, a BKV-val szerződésben álló ügyvédi irodában is. A nyomozók mind a négy helyszínen dokumentumokat és számítástechnikai adathordozókat foglaltak le. A Budapest Airport jogi igazgatóját a lakásán fogták el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását