2024. május 4. - Mónika, Flórián

Fidesz: Oszkó mondjon le a villaügy miatt!

A Fidesz lemondásra szólította fel pénteken Oszkó Péter pénzügyminisztert épülő házának ügye miatt.
2009. szeptember 25. péntek 16:39 - HírExtra
Ágh Péter, a Fidesz országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: az elmúlt 20 év legveszélyesebb költségvetését benyújtó pénzügyminiszter több száz millió forintért épít villát tudatosan törvénysértő módon.

Kifejtette: "voltak különböző nyilatkozatok, amelyekben a pénzügyminiszter arról beszélt, hogy kénytelen volt jogsértést elkövetni". A Fidesz álláspontja szerint azonban egy jogalkotónak éppen példát kellene mutatnia, hiszen neki különösen ügyelnie kell arra, hogy a jogszabályokat betartsák az emberek - mondta Ágh Péter; hozzátéve, hogy ehhez képest "Oszkó Péter az emberek arcába nevetett, és elmondta, hogy ő épp elég gazdag ahhoz, hogy nyugodtan törvényt sérthessen, maximum kifizeti a büntetést".

Erről szól a szocialisták kormányzása: visszaélés a hatalommal, állandó hazudozás, a gazdagoknak mindent szabad - fogalmazott a képviselő.

A politikus véleménye szerint ha egy tárcavezető tudatosan törvényt sért, nincs más hátra, le kell mondania, hivatalban maradása ugyanis annak nyílt beismerése lenne, hogy a kormány a törvények fölé helyezte magát.

A Magyar Nemzet szerdai számában azt írta, hogy Oszkó Péter épülő házára nem adták ki a használatbavételi engedélyt, mert eltért az eredeti tervektől; az ügyet vizsgálja a II. kerületi polgármesteri hivatal.

A lapban Oszkó Péter közölte, hogy két vonatkozásban valóban eltértek a tervektől. A pénzügyminiszter kijelentette: amennyiben megbüntetik, akkor jogkövető állampolgárként tudomásul veszi, de bízik abban, hogy nem kell lebontani az épületet.

A tárcavezető szintén szerdán a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában is nyilatkozott az ügyről, és azt mondta, hogy a statikus szerint veszélyes lett volna, ha épülő háza a meglévő építési engedély szerint épül fel.

"Egy meglévő építési engedéllyel vettem meg a telket, de építés közben kiderült, hogy pincét csak a ház fele alá terveztek, a másik fele alatt pedig feltöltött föld lett volna" - felelte egy kérdésre Oszkó Péter.

Hozzátette, hogy a statikus szerint ez veszélyes lett volna, így kénytelen volt jogsértést elkövetni, s vállalni, hogy bírságot szabjanak ki rá.

"Egy másik szabálysértést is elkövettem, mert az eredeti tervek szerint vízesést kellett volna építeni a homlokzatra, de ez nem lesz" - fűzte hozzá a műsorban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

thurvj97
2009. szeptember 25. 17:01
Kacc-kacc. Kis feledékeny gyerekek. Orbán szőlő,vagy villa-ügy nem érdekelte őket. Nevetséges a következetlenségük. Egyébként, ha Oszkó törvényt sértett, ő sem számíthat engedékenységre.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását