2024. május 6. - Ivett, Frida

Eloltották a tüzet a hulladékégetőben

Eloltották a tüzet a dorogi veszélyeshulladék-égetőben, személyi sérülés nem történt - közölte szerdán délben Esztergom helyszínen lévő tűzoltóparancsnoka az MTI-vel.
2009. június 10. szerda 12:51 - HírExtra
Korábban az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület tájékoztatta az MTI-t arról, hogy a hulladék beadagolása közben robbanás történt és tűz keletkezett az égetőben. A szervezetet egy helyi lakos értesítette az üzemzavarról, aki fotókat is készített. Ezeken látszik, hogy a keletkező füstöt igyekeztek elszívni, de ez nem volt sikeres.

Horváth Zoltán, az egyesület környezeti tanácsadója az MTI-nek elmondta, a levegőbe nagy mennyiségű, ismeretlen összetételű füstgáz került, a lángokat negyedóra alatt eloltották. A Környezetkultúra Egyesület az esetet jelezte az illetékes hatóságoknak.

Boda Zoltán, Esztergom helyszínen lévő tűzoltóparancsnoka az MTI-nek elmondta, a keletkezett tüzet az égetőmű személyzete a beépített habbal oltó berendezéssel rövid időn belül eloltotta, a hivatásos tűzoltóság a környezetben lévő anyagok hűtését végezte el, személyi sérülés nem történt.

A parancsnok közölte, az égetésre előkészített hulladék fogott tüzet, azonban a vizsgálatok lezárásáig nem kívánt nyilatkozni arról, hogyan keletkezett a tűz és kerültek-e a levegőbe mérgező anyagok.

A hulladékégető a történtekről későbbre ígért tájékoztatást az MTI-nek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását