2024. április 30. - Katalin, Kitti

Gyorssegély a viharkárosultaknak az EMFESZ jóvoltából

Négy szabolcsi település részesül 5-5 millió forintos gyorssegélyben az EMFESZ Kft. jóvoltából; a cég ezen kívül 10 millió forintot helyez el a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat Hivatala által a károsultak számára nyitott letéti számlán.
2009. június 9. kedd 17:25 - HírExtra
Nyírkarász, Berkesz, Nyírtass és Nyírbogdány települések kapják meg az azonnali, egyenként 5-5 millió forintos támogatást. A korábban felajánlott 20 millió forintot egészítette ki az Első Magyar Földgáz és Energiakereskedelmi Szolgáltató Kft. még 10 millió forinttal, melyet a megyei önkormányzat által nyitott számlára utalnak át – mondta Gajas Igor.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke a tájékoztatón elmondta: ez az összeg az első azon a – korábban az árvízkárosultak megsegítésére létrehozott – letéti számlán, melyre a vasárnapi jégverés károsultjai számára várják az adakozók pénzügyi felajánlásait.

Seszták Oszkár hozzátette: a viharkárokban érintett települések polgármestereit a védelmi bizottság csütörtöki ülésére is meghívja, ahol a regionális vis maior keret felhasználásáról és a további segítségnyújtás lehetőségeiről folytatnak egyeztetéseket.

Nyírkarászon 503 lakóház károsodott a vasárnap délutáni viharban; ezek közül 450 lakóházat már ideiglenesen helyreállítottak, további 53 pedig helyreállításra vár. A kedd reggeli adatok szerint a megye 33 településen 147 önkormányzati, 11 egyházi és 6858 magántulajdonban lévő ingatlanban, valamint mintegy 36 ezer hektár mezőgazdasági területen okozott kárt a természeti csapás.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását