2024. május 17. - Paszkál

A kormány azzonnal lép a viharkárok enyhítéséért

A kormány kész az azonnali segítségnyújtásra, kárenyhítésre a vasárnapi vihar sújtotta területeken; ezért felvette a kapcsolatot a biztosítókkal, hogy azonnal kezdjék meg a kárfelmérést - közölte az Önkormányzati Minisztérium (ÖM) sajtó- és kommunikációs főosztálya vasárnap az MTI-vel.
2009. június 8. hétfő 06:29 - HírExtra
A közlemény szerint a vasárnap esti viharban tizennégy településen lépett fel áramszünet. A választásokat ez nem érintette, mindenütt rendelkezésre állt tartalék rendszer.

Huszonhárom településen 2.429 magán-, 43 önkormányzati és 2 egyházi tulajdonban lévő épület sérült meg. A legtöbb kár Nyírbogdányban keletkezett, több mint 300 ház szenvedett kisebb-nagyobb károsodást. Nyíregyházán szerencsére nem okozott különösebb gondot, fennakadást a vihar.

Az Országos Katasztrófavédelmi Felügyelet (OKF) valamennyi érintett településen folyamatosan ellenőrzi a helyzetet és irányítja a munkálatokat. A további károk megakadályozására az összes sérült épület tetejére védőfólia kerül a tűzoltóság segítségével. Az OKF folyamatosan tájékoztatja a minisztériumot, amely szükség esetén további központi lépéseket tesz - olvasható a közleményben.

Az érintett területeken vasárnap este tanácskoztak a helyi védelmi bizottságok, és hétfőn 11 órakor folytatják az értekezleteket, immár a kárfelmérésre koncentrálva.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását