2024. május 3. - Tímea, Irma

6+1 NHL kiválóság vetélytársainknál

A finnek hat, a dánok egy NHL-es kiválóságot neveztek meg, akik szerepelni fognak a jövő pénteken kezdődő svájci jégkorong-világbajnokságon.
2009. április 15. szerda 14:42 - HírExtra
A nemzetközi szövetség honlapja szerint az előző évben bronzérmes finneknél az NHL-évad egyik nagy felfedezettje, a kapus Pekka Rinne (Nashville Predators), valamint Karri Ra:mö (Tampa Bay Lightning), a hátvéd Ville Koistinen (Nashville), a csatár Niklas Hagman (Toronto Maple Leafs), Antti Miettinen (Minnesota Wild) és Jarkko Ruutu (Ottawa Senators) biztosan pályára lép.

Sérülés miatt hiányozni fog ugyanakkor Niklas Ba:ckström (Minnesota), Kari Lehtonen (Atlanta Thrashers), Toni Lydman (Buffalo Sabres) és Jere Lehtinen (Dallas Stars). Az orvosi vizsgálatok után derül ki, hogy Anssi Salmela (Atlanta), Teppo Numminen (Buffalo), Sean Bergenheim (New York Islanders), Ville Peltonen (Florida Panthers), Mikko Koivu (Minnesota) és Antti Pihlström (Nashville) játszhat-e.

A finnek és a címvédő oroszok - akikkel a magyarok április 22-én Sierre-ben még megmérkőznek - teljes keretüket csak az egymás elleni Euro Hockey Tour-párharc után hozzák nyilvánosságra.

A dánoknál is lesz NHL-es Mikkel Bödker személyében, ugyanis a Phoenix Coyotes már nem érdekelt a bajnoki rájátszásban. Honfitársa, Jannik Hansen (Vancouver Canucks) viszont érdekelt az észak-amerikai playoffban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását