2024. április 28. - Valéria

Elképesztő! Ezt a gólt még Panenka is megirigyelné - videóval!

A pimaszságnak is van határa! Képzeljék el a klasszikus Panenka-féle mozdulatot a hokipályán! Íme az elképesztő videó!
2009. április 2. csütörtök 07:47 - Gedei Szilárd
3-3-as döntetlennel végződött a Svédország-Svájc válogatott felkészülési jégkorong mérkőzés kedd este, de mivel a hokiban nincs létjogosultsága a döntetlennek, a feleknek rávezetéses büntetőkkel kellett eldönteniük, ki győzzön. Ekkor jött a svédek „hipermega” tehetségének tartott Linus Omarkja és olyat csinált, ami után még a sokat látott északi szakemberek is sírva fakadtak a gyönyörűségtől.

Te jó ég, ez a csehszlovák Panenka híressé vált tizenegyese a ’76-os jugoszláviai labdarúgó Európa-bajnokság döntőjéből – jégkorongos környezetbe átültetve! Nézzék csak, kísérteties a hasonlóság!

Az egyetlen különbség az, hogy a derék svéd fiú, Linus Omark előtt még ott áll az egész karrierje, Panenka viszont élete legnagyobb sikerét érte el azon a ’76-os Csehszlovákia-Németország döntőn.

A fiatal svédet természetesen már évekkel ezelőtt draftolta az Edmonton Oilers NHL-es csapata, de jelenleg még a Luleában ontja a gólokat. Tegyük hozzá: ha a tengerentúli szakemberek is látták ezt a videót nem sokáig…

Ja és még valami! Ha a kerekszűkítés után is bent tud maradni a csapatban a szupertehetség, akkor akár az április végén kezdődő A csoportos jéghoki világbajnokságon is megcsodálhatjuk majd a zsenijét.

Mekkora szerencse, hogy a svédekkel nem kerültünk egy csoportba a vébén…
Forrás: HírExtra/totalprosports.com
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását