2024. április 27. - Zita

A világ legkedveltebb sportágai

Sportot a világon szinte mindenki néz, és a többség imád szurkolni is. Az emberek a televízióban vagy élőben nézik a sporteseményeket, előbbi esetben megnézhetik az események elemzését is.
2023. december 29. péntek 19:30 - HírExtra

Ezen kívül a sportfogadás is népszerű külföldön, a Rabona Bet https://rabona-bet.org számos különböző sportágat és eseményt kínál ezzel kapcsolatban. De elgondolkoztál már azon, hogy melyek a legnépszerűbb sportok a világon? Ezek a sportágak szerepelnek jellemzően a a rabona fogadásokban is. Ha kíváncsi vagy arra, hogy mely sportok a legnépszerűbbek, ez a cikk neked szól.

Futball

Az a tény, hogy a foci az első sport, ami eszünkbe jut, amikor az emberek sportról beszélnek, leginkább annak köszönhető, hogy ez egy olyan trend, amely az egész világon előfordul. A világ népességének megközelítőleg fele, azaz 3,5 milliárd ember szenvedélyesen támogatja a futballt. Minden évben jelentős számú ember gyűlik össze, hogy személyesen vagy otthon a televízióban nézze a világbajnokságot. Emellett a foci olyan sportág, amelyben évente több mint 250 millió ember vesz részt aktívan világszerte. Amellett, hogy külföldön a Rabona Bet segítségével könnyen fogadhatnak futballra, a foci az a sportág, amelyet a legtöbben néznek világszerte. Rekordszámú nézőt és játékost is tartalmaz.

Kosárlabda

Világszerte két-három milliárd kosárlabda-rajongó van, és az Egyesült Államokban, Kanadában, Kínában, Japánban és a Fülöp-szigeteken a legnépszerűbb a kosárlabda. A kosárlabda kiemelkedő sportág az Egyesült Államokban, világszerte több millió támogatóval, és az NBA (US National Basketball League) az egyik legnépszerűbb bajnokság. A rabona fogadással népszerű ligákra fogadhat. 

A Major League TV jogai több milliárd dolláros lehetőséget jelentenek; 2016-ban az NBA aláírt egy televíziós jogokról szóló megállapodást, amelynek értéke legfeljebb 24 milliárd dollár kilenc évre szól, és éves bevételi potenciálja körülbelül 2,6 milliárd dollár. A kosárlabdázók népszerűsége az online keresések során kapott figyelemben is megmutatkozik. Emberek milliói követnek olyan jól ismert sportolókat, mint Michael Jordan, LeBron James és Kobe Bryant, bizonyítva ezzel a sportág globális befolyását.

Tenisz

A tenisz az egyéni sportágak kategóriájában az elsők között eszünkbe jutó sportok között. A teniszpályákat szilárd felület borítja, és a közepén hálóval ketté vannak osztva. A játékosok egymás ellen mozognak a saját pályájukon, és megpróbálják ütőikkel a másik játékos pályájára dobni a labdát. A játékosok teljesítménye, amely játék közben folyamatosan mozgásban tartja őket, szintén élvezetes pillanatokat ad a nézőknek. A szabályok szerint a legmagasabb összpontszámmal rendelkező játékos nyer. Világszerte felkelti a figyelmet ez az izgalom, köszönhetően az olyan országok versenyeinek, mint Ausztrália, Amerika, Anglia és Franciaország.

Jégkorong

A jégkorongot, amelyet jégen és pályán is lehet játszani, széles körben az egyik legnépszerűbb sportágként tartják számon az egész világon. Másrészt a hoki Európában, Afrikában, Ázsiában és Ausztráliában, a jégkorong pedig az Amerikai Egyesült Államokban, Kanadában és Észak-Európában elterjedtebb. A jégkorongnak négy különböző fajtája is van, köztük az országúti jégkorong, amelyet jégpályán játszanak, a víz alatti hoki, amelyet uszodában játszanak, és a jégkorong, amelyet a jégpályán játszanak. Becslések szerint a jégkorongnak hatalmas rajongótábora van, mintegy 2 milliárd rajongóval.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását