2024. május 4. - Mónika, Flórián

Gazdasági válság? Ugyan már! Elképesztő képek a fővárosból!

Az angol sztárcsapatoknak csodastadion dukál – a Tottenham tervezett létesítménye azonban mindenen túltesz.
2009. április 1. szerda 14:59 - Gedei Szilárd
Az angol Premier League-ben vitézkedő Tottenham Hotspur labdarúgó csapatának már nem elég jó a mostani stadionja. A legendás Wite Hart Lane ugyan még évekig alkalmas lenne első osztályú meccsek rendezésére, az észak-londoni klub illetékesei azonban mégis új létesítmény álmodtak a városrész kellős közepére.

Több, mint stadion


Ráadásul – mint ahogyan az manapság divat világszerte az épülő stadionoknál – a Sarkantyúsok vadiúj otthona sokkal több lenne, mint egy focimeccsekre épült szimpla aréna. A Spurs vezetése ugyanis London Tottenham városrészének főutcájának teljes környékét átalakítaná – üzletek, szálloda, egy komplett jégpálya, valamint iskolának is helyet adó épületek nőnek ki majd a földből.

Az építészek reménye szerint a tál alakúra tervezett, 58 ezer férőhelyes stadionban a drukkerek keltette atmoszféra sokkal jobb lesz, mint a többi hasonló európai stadionban.



Mindezek fényében szinte teljesen természetes, hogy a klub első embere, Daniel Levy is bizakodó a jövőt illetően.

– Őszintén örülünk, hogy létrehozhatunk valami különlegeset a helyi embereknek – áradozott tervük társadalmi hátteréről Levy. – Az új stadionokat gyakran veszi körbe egyfajta kihalt üresség, holttér, ezt mi nem akartuk megtenni Tottenhamben – tette hozzá a klub illetékese.

Nesze neked válság!

S persze azért azt is hozzátette: örül, hogy ilyenre tudták megtervezni a stadiont, és már várja az első meccset a fantasztikus hangulatban.

Azt egyelőre nem tudják, vagy nem akarják megosztani a nagyérdeművel, hogy mikorra tervezik befejezni a csodaarénát. Persze most még a gazdasági válság miatt azt sem tudják, mikor kezdik el építeni.

De legalább gyönyörködhetnek a hihetetlen látványtervekben…
Forrás: HírExtra/The Sun
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását