2024. május 19. - Ivó, Milán

Halálhörgés,vér,ultra-erőszak

Vigyázzunk a Stadionok környékén szombat este! Forgalmi dugó, és keresztre feszítés várható a metró aluljáróban! Hippik, és a zeneakadémián szocializálódó személyek nagy ívben kerüljék a környéket. Február 7.-én megindul az METAL-busójárás, abból a célból
2009. február 5. csütörtök 04:19 - B.R.
True-metálos körökben nagy durranás ígérkezik a hétvégére, mégpedig annak apropóján, hogy kis hazánkba látogat két, igen híres – és egy kevésbé ismert - metál zenekar. A Syma csarnokban fog zenés estet adni a nagy sikerű finn Children of Bodom, és a kultikus, amerikai - hentesmetál - zenekar, a Cannibal Corpse. A két zenekar logója; egy kaszás alak, illetve egy sziámi iker-magzat csontváza. Kész horror. „Metált bírod?” Igen, a magyarok bírják, így nagy valószínűséggel sikeres lesz az este.

A Bodom-tó gyermekei

A Children of Bodom egy elég különleges zenekar, bár be kell valljuk „kemény metál” körökben nem nehéz annak lenni - elég egy sajátos hangzás, vagy a zenében érezhető kokettálás más típusú műfajokkal. Ők viszont nagyon ügyesen lavíroznak a szélsőséges és dallamos metál között, miközben humorérzék híján sincsenek. Ezt bizonyítja, hogy sajátos feldolgozásban reprezentálták Brittney Spears Oops I did it again című remekét, vagy éppen a Bruno the Pig című számuk, ami nem más, mint 11 másodpercnyi néma csönd.

A finn srácok 1993-ban alapították a zenekart, 6 albumot dobtak ki eddig, és valószínűleg tovább fog növekedni ez a szám. A bandát a „Bodom tó-i rejtély”-ként elhíresült brutális gyilkossági esetről nevezték el.

1960-ban Finnországban négy tizenéves kempingezni ment a csendes és nyugodt Bodom tó partjára. Szórakozásukat semmi nem zavarta meg, ám az éjszaka eljövetelével horrorfilmre emlékeztető események történtek. Egy ismeretlen valaki – vagy valami – késsel gyilkolta le a fiatalokat. Több tíz késszúrás történt a sátrakon keresztül a hajnali órákban. Az egyetlen túlélő egy fiú, aki felriadt és kiszaladt a sátorból a történtek közepette. A kórházban magához térve emlékezetvesztést állapítottak meg nála, mivel a tettes őt is leütötte egy kővel. Később hipnotizáltál a túlélőt, de így is csak zavaros részleteket tudott közölni. Állítása szerint a tettesnek „pirosan izzottak a szemei”. Azóta sincs indíték, se megoldás.

A Kannibál hulla

Némileg borúsabb vizeken evezik a Cannibal Corpse brutális brigádja(már ha lehet valami ennél borúsabb..). Ez a zene önmagában egy gyilkosság. Itt nincs se humorérzék, sem dallam, csak kőkemény zúzás. Valahogy úgy szól az egész, mint ha egy láncfűrészt kötnénk rá az erősítőre. Az úgynevezett death-metal egyik leghíresebb zenekara szinte kultusz státuszban tetszeleg, elég csak itthon szétnézni, hogy hány Cannibal Corpse póló feketéllik az utcákon.

A hentes zenekar életrajza meglehetősen rapszodikus. Kemény zenéjük, horrorfilmek legdurvább csonkolásaira emlékeztető szövegeik, és nyomdafestéket nem tűrő borítóik elérték a hatást. A banda Ausztráliában, Új-Zélandon, Koreában, Németországban lévő státusza: BETITLVA. Aztán kissé tovább olvasva tisztázódik előttünk a kép. Ez a zenekar ugyanis igazán sikeressé vált az idők folyamán; feljutottak a Billboard listára is, annak ellenére hogy a média maximum „elrettentő hírek” kapcsán foglalkozott velük.

Tehát lehet készíteni a metálvillákat, a birkakoponyákat és a vérpatronokat! Elő a szegecses cuccokkal, jöhet a hajpörgetés, és a „headbang”. Éljen a HALÁL!

Józanabb érzésű emberek pedig erre az alkalomra kerüljék a környéket...
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását