2024. április 29. - Péter

Megszűnik a Pont FM

Január elsején már nem lesz hallható rockzene a 88.1-es frekvencián. Megszűnik Magyarország egyetlen rock és sportadója, a Pont FM. A rádió majdnem két éven keresztül működött.
2008. december 19. péntek 18:49 - paulson
„Hé, mondd, mi lesz velem,
ha halkabban szól a rock and roll?”

Idén Szilveszterkor hangzanak utoljára rockslágerek a Pont FM 88.1-en, január elsejével ugyanis megszűnik a rock és sportadó.

Évekkel ezelőtt olvastam egy olyan tipikus továbbküldős e-mailben egy felsorolást arról, hogy mennyi dolognak lehet örülni az életben. A listán ott volt az a pillanat, mikor egy fülünknek kedves dal szólal meg a rádióban. A Pont FM számtalan alkalommal ajándékozott meg ezzel az élménnyel. Bátran állíthatom, hogy ezzel nem voltam egyedül, mutatják ezt az elmúlt hónapok hallgatottsági adatai is.

A rádió megszületése után több mint fél évvel lehetőségem nyílt arra is, hogy közelebbről megismerjem az adót, hiszen tavaly szeptember óta együtt dolgoztam az adó készítőivel, idén nyáron pedig a honlap szerkesztését vettem át. Éppen ezért lehetetlen lenne elfogulatlanul nyilatkoznom a Pont FM-ről, és arról a hiányról, melyet majd kétéves működése alatt pótolt, s mely most újra jelentkezik.

A Pont FM, mint tematikus, rockzenét játszó adó magára vette ennek a műfajnak jó- és rossz tulajdonságait, ezért volt szerethető, és talán a vesztét is ez okozta. Annak, aki számára a zene ott kezdődik, mikor „sír a gitár” nem kell magyarázni, hogy mennyire sokoldalú műfaj a rock, és hogy a bluesosabb témáktól a könnyedebb már-már poposabb hangvételen keresztül az egészen zúzós metálig mennyi minden megfér benne. Felejthető, és egy életen át bennük visszhangzó dalok egyaránt.

Valahogy így működött a rádió is, mint a rock. Voltak szeretnivaló pillanatai, és olyanok is, amikért mi kérünk elnézést. Számtalan igény, elvárás volt felé, melynek hol jobban, hol kevésbé sikerült megfelelnie. Nem a hallgatókon, és nem a rádió munkatársain múlott, hogy most vége szakad a történetnek. Reméljük is, hogy csak átmenetileg, s lesz még a „dal a miénk”, a tiétek. Hiszen a Föld még mindig kerek…
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását