2024. május 16. - Mózes, Botond

Biohazard-Jubileum Magyarországon

Harmadszor jön Magyarországra az idén huszadik születésnapját ünneplő brooklyni formáció, a Biohazard, amely jövő csütörtökön a Diesel Club színpadán lép fel.
2008. november 16. vasárnap 12:38 - Hírextra
A Biohazard zenéjében a hardcore agresszivitása mellett a punk lendülete és a thrash metal ritmusvilága is megjelenik, szövegeikben pedig gyakran tűnik fel az erős társadalomkritika, amit még a nyolcvanas évek bandaháborúk feldúlta Brooklynjának utcáiról hoztak magukkal.

A banda 1988 óta van jelen a zenei életben, s megalakulásuk óta már több mint 3 ezer koncertet adtak szerte a világon. Most az eredeti brooklyni négyes tér vissza Magyarországra: Evan Seinfeld (basszus, ének), Billy Graziadei gitár, vokál), Bobby Hambel (szólógitár) és Danny Schuler (dob).

Az eredeti formáció színpadra állításánál a legnagyobb fegyvertény mindenképpen Bobby Hambelnek, a banda korábbi szólógitárosának a visszacsalogatása lehetett. Evan Seinfeld, a banda énekese és basszusgitárosa a Terrorizer magazinnak nyilatkozva erről szólva elmesélte: személyes ellentéteik miatt 12 éve nem beszélt Bobbyval, mielőtt a zenekar újbóli összehozásának ügyében újra meg nem kereste. Mint mondta: utólag derül csak ki számára, mennyire hiányzott neki ez a kapcsolat, hiszen Bobby Hambel nemcsak az egyik legnagyobb gitáros a színpadon, hanem "szuperszenvedélyes" zenész is.

Annyi bizonyos hát, hogy a csapat legintenzívebb korszakát megidéző koncerten vehetnek részt a hazai rajongók. Várhatóan több számot is játszanak legsikeresebb albumukról, amely State Of The World Address címmel 2004-ben jelent meg és több mint egymillió példány fogyott belőle, az Egyesült Államokban pedig az ötven legjobb lemez közé került. Biztosan felcsendülnek a legutóbbi lemez, a 2005-ös Means To An End számai is, amelyek méltán benevezhetnének a rocktörténelem legbalszerencsésebb sorsú alkotásai közé - az albumot ugyanis a technika ördögének címzett dühvel, a szó szoros értelmében a semmiből kellett újjáalkotni, mert a már kész hangfájlok teljesen eltűntek a számítógépről.

A 20th Anniversary Reunion Tour névre keresztelt turné november másodikán kezdődött és december elejéig tart: hozzánk Bécsből érkeznek, a november 20-ai budapesti koncertet másnapján pedig már a belgrádi közönség tombolhat a hardcore zene legendáinak koncertjén.
A koncert magyar előzenekarai a Penalty Kick, a Mantra és a Cadaveres lesznek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását