2024. május 3. - Tímea, Irma

Ra:ikkönen érdemelte volna a győzelmet

A Ferrari szerint a címvédő Kimi Ra:ikkönen érdemelte volna meg a győzelmet a vasárnapi, kaotikus "végjátékot" hozó Forma-1-es Belga Nagydíjon.
2008. szeptember 8. hétfő 09:40 - Hírextra
A finn április óta nem nyert futamot, most viszont kedvenc pályáján - ahol az utóbbi három évben rendre diadalmaskodott - a hajráig az élen haladt. Ekkor azonban elkezdett esni az eső, a pontversenyben éllovas brit Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) pedig őrült iramot diktálva megelőzte Ra:ikkönent, aki a nagy igyekezetben végül kiperdült. Hamilton azonban hiába haladt át elsőként a célvonalon, a nagy csatában az egyik kanyart levágta, ezért utólag 25 másodperces büntetést kapott, amivel csak harmadik lett. Győztesnek végül az eredetileg másodikként záró, szintén ferraris brazil Felipe Massát hirdették ki, míg a német Nick Heidfeld (BMW-Sauber) került a második helyre.

"Csalódottak vagyunk, hogy Kimi nem tudta győzelemmel befejezni a futamot. Nagyszerűen versenyzett, rászolgált volna a sikerre" - jegyezte meg Stefano Domenicali, a Ferrari főnöke.
A McLaren-Mercedes óvott, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) illetékes bizottsága a következő hetek valamelyikén ül össze.

Az összesítésben jelenleg Hamilton vezet 76 ponttal a 74 pontos Massa és az 58 pontos lengyel Robert Kubica (BMW-Sauber) előtt. Ra:ikkönen a negyedik, 57 ponttal.
Ez azt is jelenti, hogy a finn címvédőnek az idény hátralévő szakaszában vélhetően Massát kell majd segítenie.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását