2024. március 29. - Auguszta

Sörfesztivál

"A belga sör hétvégéjét" rendezik meg a brüsszeli főtéren, idén a tízedik alkalommal.A belga sörfőzők szakmai szövetsége és a középkori hagyományokat ápoló serfőző lovagrend közös szervezésében, Brüsszel város önkormányzatával karöltve, péntek délutántól
2008. szeptember 5. péntek 10:58 - Hírextra
A hivatalos résztvevők közt szerepel még a Bierepassion című magazin, a belga sörhasúak antwerpeni székhelyű, közkedvelt szakmai lapja.

Az ivászatot - mint minden évben, idén is - Szent Arnoldnak, a serfőzők védőszentjének a megünneplése előzi meg. A lovagrend elöljáróinak jelenlétében sörszentelést tartanak a Szent Mihály és Gudula székesegyházban.

Pilseni típusú sörből 18-féle, borostyánjellegűből 15-fajta, fehér búzasörből 17 típus kóstolható az ünnepen. Külön kategóriában szerepelnek az apátsági sörök, amelyekből 43 márka szerepel a sörlapon, de a trappista söröket külön csoportban tüntették fel, és ebből 9-féle vedelhető a helyszínen.

Az édeskés lambic típusból 13 fajtát kóstolhatunk, gyümölccsel ízesített sörből 58 kreáció található, erős világos kategóriában 42, erős barna kategóriában 16, vörösbarnában pedig 13 márka tiszteli meg jelenlétével a fesztivált. Ezen felül 15-fajta olyan sörrel találkozhatunk, amelyek csak egy-egy kistérségben ismertek.

Végül pedig, miután még mindig maradtak a fenti kategóriák egyikébe sem sorolható sörök, 16 márka található az "egyebek" listáján.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását