2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Védd magad!

HIV- és Drogprevenciós Családi Egészségnapot rendeznek az Erzsébet téri Gödörben augusztus 29-én és 30-án. A programban szerepel egészségfelmérés, drogtesztek kitöltése, életvezetési tanácsadás, újraélesztési gyakorlat és a ma még gyógyíthatatlan AIDS-bet
2008. augusztus 21. csütörtök 16:10 - Hírextra
A Védd magad! programot a Máltai Hórusz Spirituális Rend, az Anonym AIDS Tanácsadó Szolgálattal, a T+T Humán Szolgáltató és Oktatási Központtal, valamint más szervezetekkel együtt rendezi. Amint Jankovics Maximilian rendfőnök az MTI munkatársának elmondta, fontosnak tartják az AIDS elleni harcot, és különböző egészségügyi kellékekkel - tesztekkel, steril tűkkel - igyekszenek segíteni a védekezést.

Folytatni szeretnék a jövőben is az augusztus végi egészségnaphoz hasonló rendezvények sorát, részben az AIDS decemberi világnapjához kapcsolódóan, de más alkalmakkor is.

A mostani esemény pénteken este egy kiállításmegnyitóval kezdődik. A szombat délelőtt főleg a gyermekeknek szól, lesz szélforgó készítés, gyöngyfűzés, jelvénykészítés, hennafestés, rajzverseny, lufi eregetés, koncert.

Közben a nagyobbak különböző előadásokon, csoportos beszélgetéseken vehetnek részt, melyeknek témája a kábítószer és az alkohol hatása, a megelőzés fontossága, az egészségtudatos magatartás kialakítása.

Délután a fiatal felnőtteknek és az idősebbeknek szóló előadások várják az érdeklődőket. A fő téma a nemi betegségek és a fertőzések megelőzése, az előadók a SOTE illetve a Szent László Kórház orvosai. HIV-szűrésre is lesz lehetőség.

A zenei szórakoztatásról a Bojtorján együttes gondoskodik. Az egészségnapot Bácskai Júlia Pszichoszínház előadása zárja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását