2024. április 19. - Emma

Elefántokat mentettek ki a gödörből

Több órás munkával mentettek meg indiai falusiak két elefántot a biztos pusztulástól. Az állatok az áradások idején egy mély gödörben rekedtek - ha ott maradnak, biztosan a vízbe fulladtak volna.
2008. július 10. csütörtök 07:33 - Hírextra
Az indiai Orissza államban lévő, Szatuli falu lakói mentettek ki két elefántot egy vizesgödörből. A tehén és borja - próbálkozott azzal, hogy kimásszon egy vízzel teli mélyedésből. Valószínűleg inni mentek az öntözéshez használt víztárolóhoz, de az esőzések miatt abban magasabban állt a víz. A falusiak értesítették a vadvédelmi hatóságokat, és maguk is nekiláttak, hogy segítsenek a bajba jutott, fuldokló elefántoknak.

A nagylelkűség szokatlan ezen a környéken, ahol a vadon élő elefántok gyakran letapossák a parasztok földjein a termést. A helyiek gyorsan döntöttek: a víztároló meredek partján megfeszített munkával egy olyan részhez irányították az állatokat, ahol ki tudtak kapaszkodni. Amikor ez végre sikerült, a lelkes mentőcsapatnak kellett menekülni a megmentettek elől: az orrmányosok ugyanis gyorsan vágtattak a legközelebbi erdő felé.
Forrás: hirado.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását