2024. április 20. - Tivadar

Dönci-emlékkoncert a Gödörben

Dénes József "Dönci", a Balaton és az Európa Kiadó kedden elhunyt egykori szólógitárosa emlékére és családjának megsegítésére augusztus 22-én emlékkoncertet szervez a zenész barátaival közösen a budapesti Gödör Klub - közölte Maróti Dániel, a kulturális k
2008. július 18. péntek 18:43 - Hírextra
Az emlékesten Dénes József egykori zenekarai, zenésztársai lépnek fel, egyebek mellett a Balaton, az Európa Kiadó, az Ági és a Fiúk, a Pál Utcai Fiúk, a Vidámpark, valamint Lovasi András, de jelen lesznek a magyar underground zenei élet legendás alakjának barátai is - mondta Maróti Dániel.

A szervezők a Dönci Emlékkoncert teljes bevételt az életének 51. évében elhunyt gitáros családjának ajánlják fel.

Dénes József 1957-ben született. Zenei pályafutását az Európa Kiadó zenekarban kezdte. 1987-ben a Hit Gyülekezetének tagja lett, majd Pajor Tamás - megtérése után alakított - Ámen zenekarában gitározott, 1993-ig. Játszott Kamondy Imre Vad Chanson nevű zenekarában, és a Vidámpark együttesben. Néhány Neurotic-számot zeneszerzőként jegyzett.

A 90-es évek végétől kiválásáig a Balaton zenekarban, majd alakulásától 2008 februárjáig Legát Tibor Lidérc nevű formációjában játszott. 2004-ben, az uniós csatlakozás alkalmából rendezett EK-koncertsorozat meghívott fellépője volt.

2002-ben zeneszerzőként közreműködött a Várszegi Tibor rendezte Hírnökök című előadás létrehozásában, majd Oláh Lehel 2003-as Dixi-filmjének szereplője volt.

Játéka hallható az Európa Kiadó 1987-ben kiadott Popzene című albumán, s még társszerzőként jegyzi az együttes 1989-ben megjelent lemeze, a Szavazz rám dalait is. Játszott a Balaton 1996-os A fény közepe a sötétség kapujában című stúdióalbumán is, legnagyobb zenei vállalkozása azonban 2006-ban kiadott, Gémes Jánosnak (Dixie) emléket állító első és egyetlen szólóalbuma volt, amely Dönci Projekt név alatt jelent meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását