2024. április 29. - Péter

Rock ’n Roll slágerek a tóparton

Ezen a héten szintén ismerős dalokkal vár mindenki a Pont FM rádió nyári klubja, a RockTó Café Csónakház: a rock ’n’ rollos feldolgozásairól híres Zorall nyitja a hetet, őket követi a Whitesnake Tribute zenekar, a Snake-Bite. A hétvége előtti
2008. augusztus 5. kedd 07:59 - paulson
Augusztus elején a magyar slágerek rockos feldolgozásai, a Whitesnake dalainak akusztikusra szelídített verziói és a progresszív zene képviselő egyaránt megtalálhatóak a Pont FM nyári klubjának kínálatában.

Zorall

Ahogy napjainkban egyre divatosabbak a bootlegek (vagy mashup, kinek hogy tetszik), ami két vagy több szám keveréséből egy új dal létrehozását jelenti. Talán ennek fényében nem is tűnik annyira furcsának a Zorall zenekar ötlete, akik 2002 óta régi hatalmas slágerekkel szórakoztatják a nagyérdeműt, de nem akárhogyan. Rock ’n’ roll köntösben kínálják immár több mint 6 éve a magyar örökzöldeket. Így kerülhet össze egy dalba az AC/DC Thunderstruck Szűcs Judit Táncoljával, vagy éppen Hernádi Judit a Panterával, nem beszélve Uhrin Benedekről és a Motörheadről. Ahogy a honlapjukon is olvasható: ne közelítsetek félve a Zorall zenekarhoz, és ezáltal kedden este az Orczy-kerthez sem. Hatalmas buli, jó hangulat, és ismerős dallamok várnak minden kedves érdeklődőre.

Snakebite (Whitesnake Tribute)

Rocktó Café Csónakház
Augusztus 4. - Hollywood Rose

Augusztus 5. - Zorall

Augusztus 6. - Snake-Bite (Whitesnake Tribute)

Augusztus 7. - K3

Cím: VIII. kerület Orczy út 1.
Kezdés: 20 h
Szerda este a RocktóCafé színpadjára lép az együttes, akiket megmart a „Fehérkígyó”, hiszen a Whitesnake zenekar dalait játszó Snakebite zenéjétől lesz hangos az Orczy-kert ezen szöglete, akusztikus verzióban. A zenekar énekese, Lőrincz Károly nem ma kezdte a nagy kedvenc dalainak tolmácsolását a történet még jóval a harmadik évezred kezdete indult. A fiúk olyan szempontból nem tartják magukat tribute zenekarnak, hogy nem egy az egyben veszik át a dalokat, hanem kicsit a saját képükre formálva azt. Természetesen a Whitesnake zenéje iránti szeretet és tisztelet jegyében.

K3

A prózaian rövid nevű K3 zenekar története 1995-ig nyúlik vissza, ekkor alakította meg Kállai János első, önálló trió felállású zenekarát. A zenekar műsorát eleinte saját szerzemények alkották, ez bővült az évek során Joe Satriani dalaival (1997-ben Joe Satriani cover bandként működtek). 2000-től újra előtérbe kerültek a saját dalok. 2007 elején kezdték el első nemzetközi szintű stúdióalbumuk felvételeit, melyen nem kisebb zenész vendégszerepel, mint Jordan Rudess a Dream Theater billentyűse. Talán ebből nem nehéz kitalálni, hogy az együttes zenéje az évek során a progresszív (instrumentális) rock/metal felé mozdult el.


Jövő héten, a Sziget fesztivál alatt sem szünetel a Pont FM rádió nyári klubja: jövő kedden a Puttony – HIT Rock páros várja a közönséget. Ezt követően, szerdán a már megszokott színvonalon és hangulattal a Blues Company-é a szórakoztatás nemes feladata. Augusztus 14-én, csütörtökön a Pandora zárja a hetet a RockTó Café színpadán, az Orczy-kertben.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását