2024. április 30. - Katalin, Kitti

Blues, Kalapács és „kígyószív”

Múlt héten nosztalgikusan telt a hét a Pont FM nyári klubjában: Janis Joplintól, a Judas Priesten át egészen a Metallica nótákig terjedő kínálattal szórakoztatták az odalátogatókat a különféle tribute zenekarok. Ezen a héten a Blues Company, a Kalapács eg
2008. július 22. kedd 11:00 - paulson
Mielőtt még túlságosan a múltba révednék a Pont FM rádió nyári klubjában, visszatérnek az Orczy-kertbe a „mai” zenekarok. A tribute hét után most kedden a Blues Company indítja a heti fellépők sorát. Őket a Kalapács együttes követi a szerdai napon, majd a hétfő este a White Snake előtt fellépő Snake Heart zárja a sort.

Minden, ami a bluesba és a szövegbe belefér

Rocktó Café Csónakház
Július 21. - Hollywood Rose

Július 22. - Blues Company

Július 23. - Kalapács

Július 24. - Snake Heart

Cím: VIII. kerület Orczy út 1.

Kezdés: 20 h
Akit érdekel, hogy milyen amikor a sport és a rock egy koncerten találkozik, még véletlenül se hagyja ki a kedd esti Blues Company koncertet a Rocktó Café Csónakházban: hiszen az együttes híres arról, hogy tagjai a „rímekből és a jó hangulatból is sportot űznek”. A Blues Company nem újonc az Orczy-kert színpadán, hiszen két héttel ezelőtt a mostoha időjárási viszonyok ellenére kiválóan szórakoztatták a lelkes közönséget, és régebben is megfordultak már a tóparton.

Önmeghatározásuk szerint nem akarnak mást, csak szórakoztatni. Ezt a célt az 1994 óta létező zenekar maximálisan jól teljesíti, fantasztikus hangulatot képesek teremteni, a helyszíntől szinte teljesen függetlenül. Sokan az egyik legnépszerűbb motoros rockbandaként tekintenek rájuk. Egy szóval: aki bulizós keddre vágyik, a Rocktó Café Csónakházban a Blues Companytól megkaphatja, este 8 órai kezdettel.

Kalapács

Szerdán a Kalapács József vezette Kalapács lép a RockTó Café színpadára. A zenekar idén májusban adta ki 6. nagylemezét, Mítosz címmel. A 2000-ben induló zenekar nem babonás: nem elég, hogy 13-án jelent meg az album, de még 13 dalt is tartalmaz. A korong egész szövegvilágát a magyar mondavilág szövi át, és míg a zenekar történelme során először az össze dalszövegért Kalapács József a „felelős”, addig a zenekar össze tagja dalszerzőként is jegyzi a lemezt. Sőt, amit talán kevesen gondolnának: a legdallamosabb nótaötletek a dobostól érkeztek. Természetesen a szerda esti koncert nemcsak a legfrissebb albumból kínál ízelítőt: minden bizonnyal hamisítatlan Kalapács daloktól lesz hangos az Orczy-kert szerda este 8 órától.

Snake Heart

A csütörtökön fellépő Snake Heart együttes igencsak korán kezdte ezt a hetet, hiszen hétfőn este a Whitesnake előzenekaraként volt jelenésük. Tudjátok ez az a koncert, ami a 2006. augusztus elején egy hatalmas vihar miatt elmaradt fellépést szándékozott pótolni. A fiúk 40-45 percet játszhatnak a „Fehér Kígyó” előtt, csütörtök este azonban teljesebb programra számíthatunk tőlük. Így bővebb ízelítőt kaphatunk az együttes várhatóan november tájékán megjelenő új albumából. Erről annyit elárultak a Pont FM Rocközön című műsorában, hogy követi a hagyományos „Snake Heart vonalat”, de ők is hallgatnak sok mai zenét, és nem tagadhatják le, hogy ezek hatással vannak rájuk. Hogy ez mit is jelent pontosan abba bele lehet hallgatni csütörtök este 8 órai kezdettel.

A júliusból augusztusba forduló héten sincs megállás a Pont FM rádió nyári klubjában: jövő héten kedden a Nemcsak Berry muzsikál, másnap a Meltdown-Motörhand páros tér vissza, Judas Priest és Motörhead dalokkal. A koncerthetet, és a július hónapot jövő hét csütörtökön a Tunyogi Rock Band zárja, minden bizonnyal egy fergeteges koncerttel.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását