2024. április 19. - Emma

Mindjárt itt a Whitesnake!

A brit Whitesnake együttes a Petőfi Csarnokban koncertezik július 21-én, hétfőn este. A rocklegenda ekkor pótolja a 2006. augusztus 1-jén vihar miatt elmaradt koncertjét. A brit csapat előzenekara a Snake Heart nevű, dallamos rockot játszó hazai zenekar l
2008. július 15. kedd 09:09 - Hírextra
A Whitesnake együttes már a csaknem két évvel ezelőtti vihar miatt lefújt koncertet követően megígérte, hogy pótolják fellépésüket. A zenekarral együtt kereste a megoldást a koncertet szervező Concerto Music ügynökség is. A két évvel ezelőtti viharos időjárás következtében egyébként nemcsak a rajongók áztak el, hanem a zenekar felszerelése is.

A Whitesnake frontembere, a Deep Purple együttest is megjárt Dave Coverdale, akit a Kerrang! magazin szavazásán a világ utolsó igazi Rocksztárának kiáltották ki.

A Deep Purple-ből távozó Coverdale egy ideig szólóban próbálkozott, majd 1977-ben megalakította a hardrockban, a heavymetalban és a bluesrockban is othonos együttesét. A zenekar tagjai sűrűn változtak, összesen több mint harminc zenész játszott a Whitesnake tagjaként. Az ismertebbek közül említést érdemel Steve Vai, John Lord, Colin Hodgkinson, Ainsley Dunbar és Ian Paice.

Az immár harmincesztendős együttes áprilisban jelentette meg Good To Be Bad című albumát. Ennek anyagával turnéra indult a zenekar, s ennek keretében érkezik Budapestre.

Coverdale új zenészgárdát toborzott a világturnéhoz. A zenekar tagja jelenleg Doug Aldrich és Reb Beach (gitár), Uriah Duffy (baszusgitár), Chris Fazier (dob) és Timothy Drury (billentyűs).

David Coverdale egy év elején megjelent interjújában zenésztársai közül Doug Aldrich gitárost és zeneszerzőt emelte ki, ők ketten az elsőszámú alkotói az április 22-én megjelent legutóbbi lemeznek. Az új lemez stílusa erőteljes, ugyanakkor dallamos hardrockprodukció.

A Whitesnake egyébként két évvel ezelőtt jelentetett meg egy albumot, amelynek címe Live in the Shadow of The Blues. Az együttes összesen 11 stúdiólemezt, négy koncertalbumot, tíz válogatást adott ki háromévtizedes fennállása alatt.

A koncertszervező az MTI-nek megerősítette, hogy azok, akik 2006-ban nem váltották vissza a jegyüket, annak felmutatásával bejuthatnak a koncertre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását