2024. május 2. - Zsigmond

Vihar,orkán közeleg

Ma napközben nyugat, északnyugat felől egy hullámzó frontrendszer hidegfrontja közelíti meg, illetve estére éri el a Kárpát-medence térségét. A front előtt meleg, nedves levegő áramlik térségünkbe, a közelgő hideg levegő hatására ezért egyre többfelé alak
2008. július 7. hétfő 15:55 - Hírextra

Várhatóan a délutáni, késő délutáni óráktól északnyugat felől egyre többfelé várható zivatar, az északi és a középső tájakon heves zivatarokra is komoly az esély.


Vonalba rendezett zivatarláncolat alakulhat ki, szupercellás (hosszú életű, erős) zivatarokra is számíthatunk. Ezeket a heves zivatarokat felhőszakadás és jégeső kísérheti, a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű eső hirtelen áradásokat okozhat, a nagy méretű jég is komoly pusztításokra képes – készüljünk fel a védekezésre!

 

Az Európai Viharjelző Szolgálat (Estofex) Magyarország északi háromnegyedére 2-es fokozatú riasztást adott ki. Érdemes tudni: a 2-es fokozat térségében 100-110 km/h-s szélvihar, öt centimétert meghaladó átmérőjű jégeső lehet – és előfordulhatnak akár F1-es tornádók is!

 

Forrás: koponyeg.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását