2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Délután piros riasztás?

A délutáni órákban dől el, hogy elrendeli-e a hármas fokozatú, vagyis a legnagyobb - piros - riasztást az ország középső régióiban az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn - közölte az MTI érdeklődésére Kolláth Kornél meteorológus.
2008. július 7. hétfő 12:50 - Hírextra
A szakértő elmondta: a szolgálat honlapján is jelezték, hogy a Közép-Magyarország, Közép-Dunántúl és a Dél-Dunántúl régiókban várható erős, viharos szél (90 km/h), zivatar és jégeső. A fél óra alatt lehulló csapadék mennyisége meghaladhatja a 30 millimétert.

Kolláth Kornél figyelmeztetett: a szakszolgálat a délután folyamán dönti el, hogy szükség van-e a legmagasabb riasztásra.

Az európai időjárási vészjelző rendszer három fokozatot különböztet meg. A sárga a potenciálisan veszélyes jelenségeket. A narancssárga és a piros szín már a veszélyt jelzi. A piros fokozatú riasztásnál az adott régió nagy részét érintő heves zivatar várható.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását