2024. május 5. - Györgyi

Orkán erejű szél lesz a hétvégén

Az előrejelzések szerint a hétvégére hazánkban országszerte viharos, helyenként orkán erejű szél várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott pénteki közleményéből.
2008. február 29. péntek 15:16 - Hírextra

Az időjárás-előrejelzések szerint szombaton viharciklon vonul át az ország területén. A reggeli óráktól a délnyugati szél országszerte sokfelé viharossá, óránként 60-90 kilométeres sebességűre fokozódik. Délutántól észak felől egy markáns hidegfront hatására zivatarok alakulnak ki, a szél északnyugatira fordul és tovább erősödik. Néhol, főleg a heves zivatarok környezetében óránként 100-120 kilométeres sebességű széllökések is előfordulhatnak.

A közlemény szerint ilyen erősségű szél évente átlagosan 2-4 esetben fordul elő Magyarországon, fákat dönthet ki, elektromos vezetékeket, háztetőket rongálhat meg.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat felhívta rá a figyelmet, hogy ilyen szélviszonyok között a szabadban tartózkodók próbálják elkerülni az öregebb fákat, gyengébb szerkezetű épületeket, építkezéseket.

A közlemény arra is kitért, hogy az utakon - a szél hatásának jobban kitett szakaszokon - hirtelen, nagy erejű széllökésekkel, oldalszéllel is számolni kell, ezért a szokásosnál nagyobb óvatossággal kell vezetni.

Az előrejelzés alapján szombat éjszakára a szél átmenetileg mérséklődik, majd vasárnap napközben ismét előfordulhatnak óránként 100 kilométeres sebességű körüli széllökések.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását