2024. április 26. - Ervin

Folytatódó tárgyalások

A Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium közleménye: Az energiahordozók nagymértékű drágulása miatt a fuvarozói szervezetek tárgyalásokat kezdeményezetek a kormánnyal az áremelkedés hatásainak lehetséges mérséklése érdekében. A tárgyalások a
2008. június 16. hétfő 01:33 - Hírextra

A mintegy 30 ezer vállalkozó rendkívüli nehézségeinek feloldása érdekében a tárgyalásokon a kormányt a szakmailag felelős Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium, valamint a Pénzügyminisztérium és a Szociális és Munkaügyi
Minisztérium képviseli.

A munka során áttekintésre került valamennyi olyan befizetési kötelezettség, amely a fuvarozókat terheli, ezek között az önkormányzati bevételt képező gépjármű – adó is. A hazai adórendszer jelenleg ezen a címen nagyobb befizetési kötelezettséget ír elő a fuvarozók számára, mint amennyi az Európai Unió által elvárt minimális adószint. A fuvarozók ezért e díjtétel csökkentését kérik.

A KHEM jelenlegi álláspontja szerint a gépjármű – adót csak abban az esetben szabad csökkenteni, ha az így jelentkező önkormányzati bevétel – kiesést a Kormány kompenzálni tudja. Amennyiben ez a megoldás kerülne előtérbe, a KHEM késedelem nélkül bevonja a tárgyalásokba az önkormányzatok képviselőit is.

A mai napon /vasárnap/ a KHEM miniszteri, a PM államtitkári szinten megbeszélést folytatott dr. Gémesi Györggyel az Önkormányzatok Érdekszövetsége Elnökével.
A kormány olyan megoldásra törekszik, amely minden érdekelt számára elfogadható megállapodáson alapszik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását