2024. április 26. - Ervin

Szeptember elején folytatják a Mór-tárgyalást

Szeptember elejére napolta el a nyolc halálos áldozatot követelő, móri fegyveres bankrablás tárgyalását a székesfehérvári Fejér Megyei Bíróság a keddi tárgyaláson, amelyen tanúkat hallgattak meg.
2008. június 10. kedd 17:16 - Hírextra
A büntetőper - a gyanúsított Nagy László öngyilkossága miatt - egyedüli vádlottja a 35 éves Weiszdorn Róbert ellen kitervelten, több emberen, társtettesként elkövetett emberölés, valamint lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés a vád.

A hétfői tárgyaláson a vádlott csak részben vallotta magát bűnösnek, a bankrablásban való részvételét elismerte, de - mint mondta - emberélet kioltásához nincs köze.

A kedden Mórocz Emil tanácsvezető bíró elnökletével a bíróság több tanút hallgatott meg. Köztük azt a rendőr, aki - 2002. május 9-én a bűntény elkövetését követő percekben, de amikor a járőr még nem értesült a bűntényről - Mór közelében gyorshajtás miatt megállította azt az autót, amelyben tettestársak menekültek a helyszínről.

Mint elmondta, pontosan az intézkedés "közepén" kapták a fegyveres bankrablás miatti riasztást, így kirótták a helyszíni bírságot és indultak a pénzintézet felé. Továbbá meghallgatták azt a rendőrt is, akit járőrtársával a bűncselekmény felfedezését követően ugyancsak a közelben volt, s szintén a bankfiókhoz rendeltek.

A közlekedési ellenőrzés ügyében a tanúként kihallgatott rendőrt tavaly, a postásgyilkossággal is gyanúsított Nagy László és a vádlott kézre kerülését követően hallgatták meg először, amikor ő maga jelezte, nagy valószínűséggel a súlyos bűncselekmény elkövetőit állították meg gyorshajtás miatt.

A vádlott egyik volt munkatársától arra várt választ a büntetőtanács: volt-e nyoma Weiszdorn Róbert viselkedésében annak, hogy félt volna valakitől. Ő ugyanis azt vallotta, hogy Nagy László megfélemlítette, zsarolta, s, hogy május 9-e után változott-e a magatartása? A kérdésekre a tanú nemmel válaszolt.

A bíróság a tanúkihallgatásokat követően elnapolta a tárgyalást, s annak időpontját szeptember elejére tűzte ki.

A vádlott egyik védője, Lichy Gábor szerint, védence tényfeltáró vallomást tett, s az "egybecseng" az ügy objektív körülményeivel, "dolgaival", s ezért - álláspontja szerint - "nem megcáfolható", de erről majd a bíróság dönt.

Az MTI-nek elmondta, a későbbi tárgyalások során még "fordulópontot" is jelenthet annak megállapítása, hogy a biztonsági őr halálát okozó lövedékeket kinek a fegyveréből lőtték ki.

A vádirat szerint ugyanis a két halálos lövés a vádlott fegyveréből származik, de "az eddigi szakértői vélemények kifejezetten azt tartalmazzák, hogy nem lehet megállapítani, melyik lövedék okozta a halálos sérülést."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását