2024. május 28. - Emil, Csanád

Új aloldalak a szinhaz.hu-n

Új internetes oldalakat indít a színház.hu; a magyar színházi portál egyebek között fotós és mozgóképes, valamint gyermekszínházi adatbázissal bővíti kínálatát - mondta el Herner Dávid ügyvezető igazgató csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
2008. március 27. csütörtök 16:41 - Hírextra
A honlap üzemeltetői hagyományosan a színházi világnapon, március 27-én számolnak be eredményeikről és terveikről.

Mint Herner Dániel elmondta, az idén nyolcéves magyar színházi portál továbbfejlődéséhez új internetes oldalak elindítása szükséges. A világhálón immár nem elég statikus tartalmakkal jelen lenni, a hagyományos szöveg- és képfunkciókon túl egy korszerű portálnak fejlettebb szolgáltatásokat kell nyújtania - tette hozzá az ügyvezető.

A magyarországi színházi fotózást szeretné felkarolni a most induló www.foto.szinhaz.hu website, amely online képügynökségként működik majd. A tervek szerint a honlapon összegyűjtik és könnyen elérhetővé, egyben megvásárolhatóvá teszik a hazai színházi fotósok munkáit. A létrejövő adatbázis egyben könnyebben kutathatóvá is teszi a fényképeket, így fontos forrásul szolgálhat a jövőben a színháztörténészeknek.

Mint Herner Dániel elmondta, a szintén most induló szinhaz.tv portál jelentős változásokat hozhat a hazai színjátszásban. Az új mozgóképes adatbázisban a tervek szerint megtalálhatóak lesznek a régi nagy előadások felvételei éppúgy, mint jelenleg is futó produkciók. Kifejtette: a Magyar Televízióval jelenleg is tárgyalnak, de az már biztos, hogy jövőre az oldalon a köztelevízió archívumából 200 teljes előadás felvétele és 350, színházzal kapcsolatos híradórészlet lesz megtekinthető.

A www.gyermekszinhaz.hu a gyermekeknek szóló előadásokkal jelentkező teátrumokat, társulatokat kívánja összefogni és a szülőknek, pedagógusoknak szóló ajánlókkal is segíti a programválasztást, tájékozódást.

"Célunk, hogy a szülők az alternatívákat is lássák, és ne kényszerüljenek mindig csak Walt Disney-filmeket adni a gyerekeknek" - mondta Takács Vera, az oldal ötletgazdája és fővédnöke.
A színhaz.hu online vásártérrel is bővül, ahol a színházi előadások DVD-felvételeitől a teátrumok világához szorosan nem kötődő termékekig nagyon sok árucikk között böngészhet a vásárló. Emellett elindul a www.jobline.hu munkapiaci portálhoz kapcsolódó kulturális állásközvetítő rendszer is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását