2024. április 25. - Márk

Színházi világnap a Miskolcon

A színházi világnapon beszélgetéssel, kiállítással, nonstop vetítéssel, előadásokkal várja az érdeklődőket a Miskolci Nemzeti Színház és a színháztörténeti múzeum - tájékoztatta az MTI-t a teátrum szóvivője kedden.
2008. március 25. kedd 15:17 - Hírextra

Balogh Csilla közölte: március 27-én a hagyományokhoz hűen az idén is betekinthetnek a kulisszák mögé az érdeklődők, megismerkedhetnek a miskolci színház történetével, a smink- és frizurakészítés titkaival és megtekinthetik a jelmeztárat.

A részletek kapcsán példaként említette a Játékszínben csütörtökön este kezdődő beszélgetést, amelynek keretében a résztvevők megtudhatják, miként készülnek az alkotók Az élet, mint olyan című előadás április 11-én tartandó bemutatójára.

Hozzátette: a Nagyszínházban a Denevér című operettet, a Kamaraszínházban pedig a Nyolc nő című bűnügyi játékot tekinthetik meg a nézők. Emellett a borsodi megyeszékhely Színháztörténeti és Színészmúzeuma a miskolci színjátszás történetét feldolgozó Hódolván Tháliának, és a Miskolcról indult színészdinasztiát bemutató Legendás Latabárok című kiállításaira várja a színházbarátokat.

Balogh Csilla emlékeztetett arra, hogy a világnapot a Nemzetközi Színházi Intézet bécsi közgyűlésének határozata alapján 1962 óta tartják meg március 27-én, annak emlékére, hogy 1957-ben ezen a napon volt a Párizsban működő Nemzetek Színházának évadnyitója.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását