2024. április 29. - Péter

Panasszal él a hvg.hu munkatársa

Panaszt emel a rendőrség eljárásával szemben Barcs Miklós, a hvg.hu munkatársa a TASZ (Társaság a Szabadságjogokért) civil szervezet jogsegélyszolgálatán keresztül - közölte Hirschler Richárd, a hvg.hu főszerkesztője kedden az MTI-vel.
2007. november 20. kedd 16:10 - Hírextra

A főszerkesztő elmondta, hogy munkatársa kifogásolja előállítását, amire szombaton került sor, amikor munkáját végezve tudósítani próbált egy be nem jelentett tüntetésről, és sérelmezi azt is, ahogyan előállítását követően a kőbányai rendőrkapitányságon bántak vele.

Hozzátette: a TASZ a kőbányai rendőrkapitányságon felvett jegyzőkönyv másolatát már bekérte, de azt egyelőre nem találják, mert eltűnt".

Barcs Miklóst a rendőrök feltartóztatták, igazoltatták, majd rabomobilban a kőbányai kapitányságra vitték, és csak másnap, a hajnali órákban engedték ki. A kapitányságon négy órán keresztül várakoztatták, állnia kellett, amíg végre egy cellában elhelyezték, majd két órával később két rendőrnő jegyzőkönyvet vett fel az esetről.

A rendőrök tájékoztatták őt, hogy a március 11-én életbe léptetett határozat alapján, jogszerű rendőri intézkedéssel szembeni ellenállás" címén 40 ezer forintra fogják megbüntetni.
Hirschler Richárd szerint amint kijön a pénzbüntetésről szóló határozat, Barcs - a TASZ közvetítésével - azt is meg fogja támadni.

A hvg.hu főszerkesztője szerint munkatársának hatórás megvárakoztatása sem elfogadható, ilyenkor ugyanis az előállító hatóságnak a lehető leggyorsabban meg kell győződnie az illető személy kilétéről.

Pelle Andrea, a TASZ ügyvivője, a jogsegélyszolgálat vezetője a hvg.hu-nak elmondta, panasszal élnek a rendőrségi eljárással szemben, ugyanis az igazoltató rendőrök anélkül állították elő Barcsot, hogy tisztázták volna, nem tüntet, hanem sajtómunkát végez.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását