2024. április 26. - Ervin

Demonstrált a TB Mentők nevű civil összefogás

A több-biztosítós rendszer bevezetése ellen demonstrált a TB Mentők nevű civil összefogás kedden reggel a Parlament előtt, ahol egy közel hetven méteres transzparenst állítottak ki, amelyen Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek a biztosítási rendszerre vonat
2007. november 20. kedd 13:07 - Hírextra

A Parlament Kossuth téri metróállomáshoz közeli bejáratánál, majd az Országház előtti téren kiállított transzparensre azt írták, hogy "Gyurcsány Ferenc: +Együtt kell maradni biztosítási oldalon, mert különben el fog válni a szegények biztosítója a gazdagok biztosítójától.+ 2006.04.06"

Gyurcsány Ferenc 2006. április 6-án, az országgyűlési választások előtti kampány idején, a kormányfő-jelöltek televíziós vitáján beszélt arról, hogy pártja az egészségügy átalakítását javasolja. Akkor azt mondta, hogy a liberálisokkal abban van vitájuk, hogy szerintük az egészségügyet nemzeti kockázatközösségben kell tartani, különben szegények és gazdagok biztosítója jön létre.

A demonstráción elhangzott: a TB Mentők a tüntetéssel azt szeretné elérni, hogy a szocialista képviselők tartsák be választási ígéreteiket, és ne helyezzék üzleti alapokra a biztosítási rendszert. (Az egészségbiztosítás átalakításáról szóló törvényjavaslat vitája múlt szerdán kezdődött el a parlamentben.)

A tüntetésen az említett, egyébként 28 részből álló transzparenst, amelyet teljes szélességében csak a Parlament előtti téren állították össze, mintegy negyven aktivista tartotta.

A demonstráció ideje alatt érkezett a Parlamenthez Horváth Ágnes egészségügyi miniszter, akinek gépkocsiját rövid időre aktivisták és fotósok vették körbe.

A TB Mentők nevű összefogást a Humanista Mozgalom, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete és a Védegylet hozta létre. A közreadott sajtóanyag szerint a szervezet csatlakozik a Liga által kezdeményezett szerdai országos szintű demonstrációhoz, amelyen a nyugdíjszabályok változtatása és az egészségbiztosítás privatizációja ellen tiltakoznak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását