2024. április 26. - Ervin

Nincs döntés a kuruc.info ügyében

A rendőrség még nem döntött a kuruc.info ügyében elrendelt nyomozásról - tudta meg az MTI a BRFK szóvivőjétől szerdán. A rendőrség 2006. október 9-én rendelt el nyomozást személyes adattal visszaélés vétsége miatt ismeretlen tettes ellen.
2007. november 7. szerda 14:13 - Hírextra
A jogsegély-kérelemre egyébként azért volt szükség, mert az említett magyar nyelvű internetes portál amerikai szerveren működik, s az ügyészségnek az ottani hatóságtól kellett segítséget kérnie.
Borbély Zoltán, a Legfőbb Ügyészség szóvivője korábban az MTI-nek úgy nyilatkozott, hogy a jogsegély-kérelemre, amelyet a magyar bírák nevének, telefonszámának és fényképeinek nyilvánosságra kerülése miatt küldtek az amerikai hatóságnak, október második felében kaptak választ.

Az ügyészség álláspontja szerint a magyar jogszabályok alapján személyes adatokkal való visszaélésként is minősíthetők a történtek, az amerikai alkotmány szerint ugyanakkor - és ezt tartalmazta az amerikai hatóságok válasza is - a közzététel nem számít bűncselekménynek addig, amíg az a bírák elleni erőszakra nem irányulhat.

A Népszabadság szerdai számában azt írta: a rendőrség így csaknem tehetetlenné vált. Mint írták, az Egyesült Államokban a szerver adatainak segítségével lenne esély arra, hogy megtalálják, kik töltik fel az írásokat. A portál mögött álló magyarországi személyek felderítésére nyílt nyomozás keretében azonban csak korlátozott lehetőség van. A bírói engedélyhez kötött titkos eszközöket - ilyen például a telefonlehallgatás, az internetes levelezés megfigyelése - csak öt évnél súlyosabb börtönnel fenyegetett bűncselekmények esetén alkalmazhatják, de a személyes adatokkal visszaélés nem tartozik ebbe a körbe.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását