2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

1,85 millió jegyet árulnak

Kedden megkezdődik a jövő évi pekingi olimpia jegyárusításának újabb szakasza, mely során a szervezők 1,85 millió belépőt értékesítenek.
2007. október 29. hétfő 13:25 - Hírextra

Az első, márciustól augusztusig rendezett szakasszal ellentétben - amikor 2,2 millió jegy talált gazdára - ezúttal nem sorsolással dől majd el a belépők sorsa, hanem az igénylési sorrendnek megfelelően osztják ki azokat. A szabályok szerint egy ember maximum 50 jegyet vehet, ám ezek közül csupán kettő szólhat kiemelt eseményre.

A vásárlásokat az interneten keresztül lehet lebonyolítani, illetve személyesen a Bank of China ezer kijelölt fiókjában.

Az óriási érdeklődést jól mutatja, hogy a nyitó-, illetve záróünnepségre már nem lehet jegyet váltani, azokat mind eladták korábban.

A pekingi olimpiára összesen hétmillió belépőt adnak ki. Ebben már azok a jegyek is benne vannak, amelyeket az olimpiai család tagjai - olimpiai bizottságok, nemzetközi sportági szövetségek, sajtó, szponzorok, stb. - számára tartanak fenn. A számítások szerint a jegyárusításból származó összes bevétel 140 millió dollárra rúg majd.

A játékokra a legolcsóbb belépő 30 jüanba (750 forint) kerül, de a belépők 58 százaléka nem drágább 100 jüannál (körülbelül 2500 forint). Az összes belépő 14 százalékát iskolásoknak tartják fenn (ezek darabját 10 jüanért adják).

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását