2024. április 29. - Péter

Tilos repülni a kongresszus idején

A kínai pártkongresszus idején a repülőmodellek, siklóernyők és a vízi járművel vontatott ejtőernyők repülése is tilos lesz Pekingben annak érdekében, hogy semmi se zavarhassa a Kínai Kommunista Párt jövő héten megrendezésre kerülő XVII. országos tanácsko
2007. október 11. csütörtök 12:49 - Hírextra

A pekingi idegenforgalmi hivatal rendelkezése szerint a főváros légterében semmiféle "szórakoztató repülő objektum" nem tartózkodhat. Az intézkedés két nappal a kongresszus kezdete előtt, szombaton lép életbe és az egyhetes tanácskozás utáni második napon veszti hatályát.

Az ország minden részéből érkező pártfunkcionáriusok "védelmére" hivatkozva szerdán egy pekingi bíróság 14 évig terjedő börtönbüntetésre ítélte egy 27 főből álló, prostitúcióval vádolt társaság tagjait. A vád szerint a banda attól sem riadt vissza, hogy zaklatással próbálja rávenni a járókelőket szolgáltatásaik igénybevételére.

A kínai főváros utcáin csaknem 130 ezer járőr gondoskodik arról, hogy a kongresszus kezdetére "biztonságos légkört" teremtsenek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását