2024. április 19. - Emma

Az olimpiai láng menetrendje

A pekingi olimpia szervezőbizottsága (BOCOG) nyilvánosságra hozta a XXIX. nyári játékokra érkező láng útjának időrendjét. A menetrend szerint a lángot 2008. március 24-én gyújtják meg a görögországi Olümpiában, és a BOCOG képviselőinek az előző olimpia he
2007. október 25. csütörtök 10:50 - Hírextra
A fáklya egy nappal később érkezik Pekingbe, majd április elsejétől május harmadikáig 2380 lángvivő közreműködésével 97 ezer kilométert tesz meg külföldön. Május negyedikétől már Kínában folytatja útját, hogy végül augusztus hatodikára, két nappal a hivatalos megnyitó előtt érkezzen vissza Pekingbe.

A játékoknak otthont adó Kínában a staféta 19 400 belföldi fáklyavivő közreműködésével 40 ezer kilométert tesz meg 97 nap alatt. Az út során 27 tartományban és autonóm területen, 113 városon keresztül érinti az UNESCO által a világörökség részeként nyilvántartott természeti, kulturális és történelmi helyszíneket.

A 130 naposra tervezett út során a láng 137 ezer kilométert tesz meg, amely az ötkarikás játékok történelmében az eddigi leghosszabb útvonal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását