2024. április 29. - Péter

Több pénzt kér a Fidesz

A Fidesz felszólítja a kormányt, hogy az idén legalább 800 millió forintos többletforrást biztosítson a 2008-as pekingi olimpiára történő felkészülésre, jövőre pedig hárommilliárd forintot a sikeres részvételre a sportágak világ legnagyobb versenyén.
2007. szeptember 20. csütörtök 18:16 - Hírextra

Bánki Erik, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője, az Országgyűlés sportbizottságának elnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a sportbizottságban megvitatták a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) beszámolóját és meggyőződtek arról, hogy nem áll rendelkezésre elegendő forrás.

A támogatás nem több, mint hasonló időszakban a 2004-es athéni játékok előtt, ami nemcsak az akkori reálértéket nem teszi ki, hanem a felkészülésre is kevés - fogalmazott a fideszes politikus.
Hozzáfűzte: az olimpiára minden ország és nemzet úgy készül, hogy sportolói a lehető legeredményesebben szerepeljenek rajta, és Magyarországról nyugodtan elmondható, hogy az érmek és a pontok tekintetében is az élmezőnyhöz tartozik.

Mint elhangzott, a pekingi olimpián Athénnál mintegy 20 százalékkal kevesebb, 160-170 kvalifikált magyar sportoló tud részt venni. Bánki Erik szerint különösen a csapatsportágakban kellene még jobban teljesíteni, a női és a férfi kézilabda, vagy a női vízilabda esetében, ellenkező esetben a kvalifikált magyar sportolók száma még az említettnél is kevesebb lehet.

A képviselő érvei között szerepelt, hogy jövőre nem az európai kontinensen rendeznek olimpiát, tehát nagyon fontos szerepe van a sportolók akklimatizációjának. Példaként hozta fel a német kajak-kenu csapat esetét a pekingi kvalifikáción - későn érkeztek a versenyre és - akklimatizáció hiányában - az utolsó napokban "kidőltek" a sportolók, gyomorrontás és más megbetegedések rontották eredményeiket.

Bánki Erik bizottsági elnökként levelet intézett Bajnai Gordonhoz, a sportot is felügyelő önkormányzati és területfejlesztési miniszterhez, tolmácsolva a kívánatos ráfordításokat. A képviselő bizottsági elnökként felvette a kapcsolatot valamennyi szakszövetség vezetésével, hogy együtt alakítsanak ki olyan stratégiát a 2012-es londoni olimpiai játékokra, amely körül ötpárti konszenzus alakulhat ki, ami biztosítja a sikeres felkészülést, és a bizonytalanság mellőzését.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását