2024. április 26. - Ervin
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

A csepeli gerincút ne politikai ügy legyen

A csepeli gerincút a kerület legfontosabb infrastrukturális beruházása, nem lehet belőle pártpolitikai ügyet csinálni - jelentette ki Borbély Lénárd (Fidesz-KDNP), Csepel polgármestere hétfőn a Facebook-on közzétett videójában.
2020. július 21. kedd 08:14 - HírExtra

A politikus a csepeli gerincút már elkészült szakaszánál nyilatkozott, amelyet - mint elmondta - 2012-re Tarlós István korábbi főpolgármester építtetett meg Budapest számára. 2014-től Tarlós Istvánnal közösen megkezdték a következő szakaszok tervezését. 400 millió forintot elkülönítettek rá, de ez nem volt elég. Ezért eldöntötték, hogy egy több mint 900 millió forintos európai uniós projektre pályáznak. A pályázatról idén februárban a Fővárosi Közgyűlés döntött, amelyet a kormány támogatott.
    
Borbély Lénárd elmondta: az elmúlt hetekben értesültek arról, hogy a Fővárosi Önkormányzat hibásan adta be a pályázatot, ezért azt visszadobták. "Azt gondolom, hogy ekkora szarvashibát nem lehet véletlenül ejteni" - fogalmazott.
    
Mivel Csepel elesett ettől a támogatástól, azt kérik Karácsony Gergely főpolgármestertől és a Fővárosi Önkormányzattól, az így kiesett pénzt pótolja a főváros, hogy folytatódhasson a tervezés és megépülhessen a gerincút.
    
Klinghammer István, a Közösen Csepelért Lokálpatrióta Egyesület elnöke lehangolónak nevezte a történetet. "Vagy dilettantizmus van mögötte, vagy pedig ártó szándék" - mondta. Hozzátette: Csepelnek és az öt településnek - amelyek a gerincúton jutnak be a városba - mintegy 150 ezer lakosa van. A Csepeli Szabadkikötő teljes teherforgalma, kamionforgalma is ezen az úton bonyolódik, hogy elérjék az M0-ást - közölte.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását