2024. április 26. - Ervin
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Reptéri szakmákban a sztárok

Március közepén nyílik meg a SkyCourt, ami Ferihegy legújabb terminálépülete lesz. A sztárok úgy készültek a terminál megnyitójára, hogy belekóstoltak a reptéri szakmákba.
2011. február 10. csütörtök 18:20 - Kancsár Edina
Míg Horváth Éva, Dér Heni és Dukai Regina stewardessnek öltözött, addig Ganxsta Zolee, Katus Attila és Solti Ádám irányító-rudat ragadott, hogy óriási repülőket navigáljon. A sztárok a budapesti légikikötő elzárt részén, a Malév Oktatási Központban igyekezték elsajátítani a legkülönlegesebb repülőtéri szakmákat. A lányok légiutas kísérőknek álltak és azon igyekeztek, hogy elsajátítsák a jellegzetes mozdulatokat.

„Nagyon érdekes volt egy stewardess bőrébe bújni, mert bevallom őszintén, azok közé tartozom, akik nem nézik végig mozdulatról mozdulatra a légiutas kísérők bemutatóját. Izgalmas volt, hogy felvehettük a mellényt és a légző maszkot, amiket, bízom benne, soha máskor nem kell használnom.” - mesélte Horváth Éva.



Eközben a fiúk repülőtér forgalmi irányítóként egy elméleti oktatáson vettek részt, ahonnan egyből „bevetésre” küldték őket: ők hárman irányítottak helyére egy hatalmas gépet leszállás után. Vagy legalábbis úgy tettek.

Természetesen az igazi irányítók is a helyszínen voltak, amennyiben például Ganxsta Zolee hadonászása, illetve az irányító rúddal történő hátvakarása megtévesztené a pilótákat. Katus Attila sem hazudtolta meg önmagát, hiszen az élénk színű rudak látvány, egyből aerobik mozdulatokra késztette a fitnesz gurut. A nem mindennapi kalandot egyébként nagyon élvezték a résztvevők, különösen a fiúk. Attila például azt mondta: „Annak ellenére, hogy valójában semmit sem csináltunk, a feltűnő mellény és a rudak miatt, rögtön fontosnak éreztem magam.”



„Hatalmas élmény volt, nagyon tetszett a dolog! El is gondolkodtam, hogy esetleg szakmát váltok. Bár azért félelmetes elképzelni, mi történik, ha valakit beszippantanak azok a hatalmas turbinák, ezért úgy döntöttem, még egy picit zenélek, színészkedem, aztán majd egyszer lehet, beállok ilyen repülőteres irányítónak. – viccelődött Ganxsta Zoli. A rapperen látszódott, hogy valóban magával ragadta őt a reptér hangulata, így biztosan kilátogat majd családjával az új utasforgalmi csarnokba.

A rendezvény keretein belül megcsodálhattuk a Malév Q400 repülőgépének „új” festését is.

„Európa szerte és Amerikában a nagy múltú, patinás légitársaságok úgy őrzik hagyományaikat, hogy egy-egy repülőgépüket retro image-be ’öltöztetik’. A Malévnál most mi is ezt a formát választottuk arra, hogy megünnepeljük légitársaságunk megalakulásának 65. évfordulóját! Ezzel nemcsak egyetlen napig hívjuk fel utasaink figyelmét a Malév márkában és szolgáltatásaiban rejlő több mint fél évszázados szakértelemre és minőségre, hanem folyamatosan, hiszen retro-festésű gépünkkel bármelyik utasunk találkozhat repülése során." – mondta Martin Gauss, a Malév vezérigazgatója.



A 2A és 2B terminálok között található SkyCourt március közepén nyílik meg a nagyközönség számára: luxusüzletekkel, érdekes programokkal, koncertekkel és nyereményjátékokkal várják majd az érdeklődőket.

Retro festés
A Malév, a cég 65. születésnapja alkalmából „új ruhába öltöztette” legújabb típusát. A Bombardier Q400 repülőgépének új festése, 1960 és 1974 között volt az IL-18 típus hivatalos "arculata". A retro festéssel díszített gép a cég regionális útvonalain repül: többek közt, Stuttgart, Várna, Bukarest és Prága.

Forrás: RedLemon/HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását