2023. március 23. - Emőke
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Sűrűbb járatok a Margit híd felújítása miatt?

A BKV járatainak sűrűbb közlekedtetését javasolja a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) a Margit híd felújításának idejére.
2009. augusztus 10. hétfő 18:48 - HírExtra
Javaslataikat elküldték Demszky Gábor (SZDSZ) főpolgármesternek, Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettesnek és Lakos Imre szabad demokrata közlekedési tanácsnoknak - közölte a VEKE hétfőn az MTI-vel.

Mint írták, véleményük szerint a Margit híd felújítása idején gyakrabban kellene járnia a 2-es metrónak, az 1-es villamosnak, valamint az 5-ös, 11-es, 22-es, 34-es, 86-os, 106-os, 139-es, 206-os buszoknak. A 4-es és 6-os villamosoknáI indokoltnak látja a VEKE, hogy az ideiglenes pálya által megengedett maximális csúcsidei sűrűséget, a 2 perces követést munkanapokon napközben és kora este is biztosítsák.

Megjegyezték, hogy elsősorban 8 és 10, valamint 17 és 20 óra között lehet jelentős forgalomnövekedésre számítani, ekkor kell sűríteni a járatokat.

A VEKE szerint ahol számítani lehet a forgalom erősödésére, ott autóbuszsávok kijelölése javasolt.

A szervezet felhívta a figyelmet arra, hogy a híd felújítása 10 nap múlva elkezdődik, s a fővárosi közgyűlés szakbizottsága és a városvezetés mindeddig nem döntött a tömegközlekedési járatok sűrítéséről, a menetrendet tartalmazó paraméterkönyv ideiglenes módosításáról
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását