2024. április 19. - Emma

Az ombudsman változtatna a parkolási rendeleten

A parkolási rendelet módosítását javasolta Szabó Máté ombudsman a Fővárosi Közgyűlésnek, indítványozva: a parkolási társaságok hely- és időrögzítésre alkalmas digitális fényképfelvétellel is kötelesek legyenek bizonyítani követelésük jogosságát.
2009. augusztus 10. hétfő 17:45 - HírExtra
Az Országgyűlési Biztos Hivatala hétfőn azt közölte az MTI-vel: a Centrum Parkoló Rendszer Kft. - illetve az általa megbízott követeléskezelő - átláthatatlan rendszer alapján követelte a panaszostól a szabálytalan parkolások miatt kivetett pótdíjakat. A felszólításokon nem egyeztek az időpontok és nem voltak fényképek, amelyek a követelést alátámasztották volna. Hosszú vita után a többször megbírságolt autós az állampolgári jogok országgyűlési biztosához fordult, aki megállapította: nem csak ez az eljárás állt szemben a jogbiztonság követelményével.

Az ombudsman szerint visszásságot okozott a követeléskezelő azzal is, hogy a törvény rendelkezéseitől eltérően elévült követelések teljesítésére szólította fel a panaszost, illetve nem jogszerűen érvényesítette a követelését vele szemben. Visszás a követeléskezelő eljárása akkor is, ha nem bizonyítja fényképfelvétellel a parkolási eseményt, hanem a nyilvántartását tekinti bizonyító erejűnek, emellett a panaszosnak csak jelentős késedelemmel válaszol, s akkor sem ad érdemi választ - áll a közleményben.

Szabó Máté a visszásságok orvoslására kérte fel a Centrum Parkoló Rendszer Kft., valamint a követeléskezelő vezetőjét, javasolta továbbá a Fővárosi Közgyűlésnek a parkolási rendelet módosítását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását