2024. április 30. - Katalin, Kitti
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Kihalás fenyegeti

Kipusztulás fenyegeti az Ausztriában honos erdei madárfajtáknak csaknem a felét, mert természetes életterük vészesen összezsugorodott. A BirdLife Österreich madárvédelmi egyesület és az Osztrák Szövetségi Erdőfelügyelet (ÖBf) ezért összefogott, hogy olyan
2008. szeptember 1. hétfő 11:45 - Hírextra
Szó van egyebek között az ökológiai szempontból értékesnek számító erdőszélek fokozott megóvásáról és a természetes módon elszáradt fák arányának a növeléséről. Az utóbbi azért fontos, mert nagyon sok erdei madár szemel ki - üregek, odúk és barlangok mellett - öreg vagy elszáradt fákat költőhelyül, mint ahogy gyakran tekinti azokat élelemszerző forrásnak is.

Azt szeretnénk, ha a ma veszélyeztetett fajok ismét szaporodásnak indulnának, és a következő húsz évben a madárállomány jelentősen növekedne - mondta Gerald Pfiffinger, a BirdLife ügyvezetője.
A 133 ausztriai erdei madárfaj közül 59 található a veszélyeztetettek listáján, köztük a gatyáskuvik, a darázsölyv, különböző sólyom- és harkályfélék, valamint az erdőben honos feketególya. Az utóbbiból mintegy 200-300 költőpár létezik már csak az alpesi országban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását