2024. április 30. - Katalin, Kitti
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Igéretet kapott a BKV a fővárostól

Hagyó Miklós (MSZP) és Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) főpolgármester-helyettesek garanciát vállaltak, hogy kidolgozzák a megoldást a BKV Zrt. gazdasági problémájára - jelentette be a közlekedési vállalat megbízott vezérigazgatója csütörtökön Budapesten.
2008. április 17. csütörtök 18:45 - Hírextra
A vezetőség csütörtökön 18.00 órára - a fejlemények hatására - újból tárgyalásokat kezdeményez a sztrájkbizottsággal - közölte Balogh Zsolt, beszámolva arról a levélről, amelyet a két főpolgármester-helyettestől kapott.

A sztrájkbizottság képviselői ott lesznek a tárgyaláson - közölte a távirati irodával Gulyás Attila, a sztrájkbizottság szóvivője.

A két főpolgármester-helyettesnek a BKV menedzsmentjéhez írt - az MTI birtokába jutott - levele szerint a "főváros vezetése garanciát vállal arra, hogy augusztus végéig kidolgoztatja a BKV rövid-, közép- és hosszú távú finanszírozási koncepcióját."

A levélben hangsúlyozzák: a főváros egyedül nem tudja megteremteni a BKV pénzügyi stabilitását, ezért folyamatosan tárgyal a kormány és a BKV szolgáltatási területen működő agglomerációs önkormányzatok vezetőivel a közös megoldásért.

A dokumentumban foglaltak szerint a főváros vezetése olyan alternatív javaslatokat dolgoz ki a kormányzat részére, amelyben szerepel a BKV tényleges költségeit figyelembe vevő támogatási rendszer kialakítása, "az állami újraelosztásnak a főváros számára kevésbé hátrányos modellje" és a társaság adóbefizetéseinek mérséklése.

A főváros vezetése továbbá felkéri a BKV Zrt. menedzsmentjét, hogy a paraméterkönyv-tervezetet a felmerült szakmai észrevételekkel egészítse ki és ebbe vonja be a szakszervezeteket.
A szakszervezetek egyik legfőbb követelése az volt, hogy a vállalat vezetősége, és a tulajdonos adjon írásos garanciát arra: lépéseket tesz a társaság gazdasági problémáinak megoldására.
További követelésekként a járatritkítási tervezet visszavonását és egy új készítését jelölték meg a szakszervezetek bevonásával, el akarják érni a csoportos létszámleépítés visszavonását és a munkakörülmények javítását; követelik továbbá, hogy a cég menedzsmentje vonja be őket a döntéseket előkészítő folyamatokba.

Gulyás Attila, a sztrájkbizottság szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a városvezetés levelét jelenleg értékeli a sztrájkbizottság; a társaság meghívásának eleget tesznek, így ott lesznek a 18.00 órakor kezdődő tárgyaláson.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását