2024. április 28. - Valéria

Fővárosi vita a BKV paraméterkönyvéről

A támogató, illetve az elutasító és a tartózkodó szavazatok megoszlása miatt nem hozott határozatot szerdán a Fővárosi Közgyűlés városüzemeltetési bizottsága arról a Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyetteshez intézett interpellációról, amelyben az el
2008. április 9. szerda 17:25 - Hírextra

Az interpelláció kilenc másikkal együtt azért került a szakbizottság elé, mivel a Fővárosi Közgyűlés korábban elutasította a városvezetői válaszokat. A közgyűlésen a koalíciós konfliktus miatt nem vett részt a kormánypártiak túlnyomó többsége, emiatt az ellenzékiek leszavazták az interpellációra adott városvezetői válaszokat.

A bizottság ezúttal kilenc interpelláció elfogadását javasolta a közgyűlésnek. A Hagyó Miklóshoz intézett interpellációban a fideszes politikusok arra vártak választ, hogy a BKV paraméterkönyve, főmenetrendje valóban tartalmazza-e azt a kiszivárgott szándékot, hogy beszűkül a Kőbánya és a városközpont közötti összeköttetés. Hagyó Miklós még februárban kelt válaszában a közvéleményt szándékosan sokkoló, alaptalan hírnek nevezte a 40 járat, köztük a Kőbányai úti buszvonal megszüntetéséről szóló kiszivárogtatást, ami egy munkaközi állapotot tükrözött.

A főpolgármester-helyettes válaszát elutasító kormánypártiak között volt Dancs Gábor közlekedési tanácsnok is. (A szabaddemokrata politikus környezetvédelmi szempontú javaslatára a bizottság többségi határozatban döntött arról, hogy ezután a testületi üléseken "vezetékes vizet szolgál fel kancsóban". Az ellenzék nem vitatva a környezet védelmének fontosságát, érdekesnek tartotta ezt a felvetést a Fővárosi Vízművek Zrt. felügyelőbizottságának tagjától.)

A városüzemeltetési bizottság délutáni ülésén, amelyen részt vett a BKV egyik vezérigazgató-helyettese is, nem került szóba a BKV szakszervezetek által néhány órával korábban bejelentett jövő pénteki sztrájk.

A külföldön tartózkodó Demszky Gábor főpolgármesterrel az MTI-nek nem sikerült telefonos kapcsolatot létesítenie ez ügyben.

Az MTI értesülései szerint Hagyó Miklós kezdeményezésére szerdán délután széleskörű szakmai-politikai egyeztetés zajlott a Városházán a BKV paraméterkönyvéről, amelyről egy hét múlva alakítja ki álláspontját a szakbizottság.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását