2024. április 30. - Katalin, Kitti
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Pakisztánban is máshol fut a láng

A szervezők megváltoztatták az olimpiai fáklyás váltófutás pakisztáni szakaszának tervezett útvonalát, hogy elkerüljenek minden lehetséges tüntetést és rendzavarást az esemény idején és helyszínén.
2008. április 14. hétfő 20:12 - Hírextra
Arif Haszan, a Pakisztáni Olimpiai Bizottság elnöke közölte hétfőn, hogy az eredetileg tervezett helyszín - a főváros, Iszlámábád kormányzati negyedének egy széles fasora - helyett egy kiterjedt sportkomplexum területén rendezik meg a váltófutás pakisztáni szakaszát.

Hozzátette: még így is szigorú biztonsági intézkedéseket hoznak annak érdekében, hogy "simán bonyolódjék le" a váltófutás pakisztáni szakasza.

Szerdán érkezik az olimpiai láng Iszlámábádba az ománi fővárosból, Maszkatból.

Pakisztánnak Kína az egyik legfőbb szövetségese, kereskedelmi partnere és fegyverszállítója, Iszlámábád nyilván ezért is igyekszik elkerülni minden olyan fejleményt, amely hatalmas szövetségesét felingerelhetné. Az olimpiai fáklyás váltófutás számos korábbi szakaszán tüntetők sokasága tiltakozott Kína tibeti politikája ellen, néhol megpróbálták meghiúsítani a rendezvény lebonyolítását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását