2024. április 30. - Katalin, Kitti
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Jól halad az MTV-székház építése

A tervezett ütemben halad a Magyar Televízió (MTV) új, óbudai gyártóbázisának építése - mondta el egyebek mellett csütörtöki sajtótájékoztatóján Pákozdy Zsolt, a projektet irányító Millenniumi Média Kft. ügyvezető igazgatója.
2007. december 20. csütörtök 17:53 - Hírextra

Közlése szerint a munkálatokban nem okozott fennakadást, hogy több hónapos csúszással írták ki a technikai berendezések beszerzésére a pályázatot, így a munkálatok jövő decemberre befejeződhetnek.

Arról, hogy mennyibe kerül a beruházás, még közelítő adatokat sem kívánt közölni; "az embert mindig érik meglepetések" - mondta, utalva arra, hogy már eddig is kerültek elő korábban nem tervezett feladatok.

Közlése szerint az épületkomplexumban az irodák 36 ezer, a stúdiók és a technológiai helyiségek mintegy 8 ezer négyzetméternyi helyet kapnak, míg az archívum 2,5 ezer, az összes raktár és szerviz pedig majdnem 14 ezer négyzetméternyi helyet kap.

"Ez az első tévészékház, ami épül Magyarországon" - jegyezte meg, utalva arra, hogy az MTV által most használt 12 ingatlan közül csupán egyetlen épült tévés célra.

Pákozdy Zsolt elmondta, a felújított 8. és 9. stúdió próbaüzeme márciusban, a többi épületé a jövő év utolsó két hónapjában kezdődhet meg, így 2009 januárjára átadhatják az MTV-nek a XXI. századi követelményeknek megfelelő gyártóbázist.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását