2024. április 30. - Katalin, Kitti
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Sorozatban játszik az ünnepelt csillag

Valaha Románia ünnepelt csillaga volt, majd Magyarországra települt át a szőke színésznő, Széles Anna. Nem hallgatja el, hogy tud a becsületébe vágó, bár alaptalan pletykákról, amelyek végigkísérték ifjúkorát.
2007. október 17. szerda 09:27 - Hírextra

 Természetesen büszke akkori sikereire, amint a tíz éve kapott nemzetközi elismerésre is, ám az is boldoggá teszi, hogy a népszerű televíziós szappanoperában kap mai alkatához illő szerepet.

Soha nem szerepelt a bulvárlapok címlapján. Igaz, amikor becsületébe vágó pletykák keringhettek volna róla, még nem virágzott ez a műfaj.

Széles Anna Romániában a legnépszerűbb színésznő volt. Népszerűségét nemcsak szépségének és tehetségének köszönhette, hanem annak is, hogy a legkedveltebb román színészhez, a kolozsvári születésű Florin Piersichoz ment feleségül. Első sztárnak lenni pedig még a diktatúrában is kifizetődő dolog, amit Széles Anna esetében az bizonyít, hogy nála magasabb fellépti díjat egy színésznő sem kapott Romániában, telt tehát a jövedelméból egy hófehér Ford Fiestára még a Daciák korában is.

A szép színésznőről sok pletyka terjengett, persze, csupán szájról-szájra, hiszen ezeket akkor nem lehetett megírni.

- A legkellemetlenebb az volt, hogy összehoztak Ceausescu fiával, Nicuval. Semmi közöm nem volt a diktátor fiához, mint ahogy az is kacsa volt, hogy az amerikai színésznő, Goldie Hawn, aki valóban nagyon hasonlított rám, a lányom lenne. Ez a pletyka már azért is lehetetlenről szólt, mivel csak két év korkülönbség volt köztünk - sorolja, s cáfolja is egyben a róla keringő, legkínosabb történeteket.
A szomszédos Románia szőke csillagát felfedezték a magyar filmesek is. 1968-ban Markos Miklós rendező felkérte a Pokolrév főszerepére, majd a Németh László regényéből készült Irgalom többrészes tévésorozat főszerepét játszhatta el. Aztán, 1989-ben végleg áttelepedett Magyarországra, ahol néhány sikeres év után szép csendben mintha elfelejtették volna őt. A fordulat 1997-ben következett be:

- Tíz évvel ezelőtt meghívtak a magyar filmesek világtalálkozójára, ahol nagy nemzetközi sztárokat tüntettek ki az Arany Pillangó díjjal. Többek között a tengerentúlon élő Tony Curtis és Hargitai Miklós, az egykori Tarzan is részesült e kitüntetésben. Nem kis meglepetésemre én is megkaptam ezt a díjat, a Magyarországon játszó színészek közül egyedüliként.

Napjainkban újra csúcsközelbe került.

- Beválogattak a Szeress most tévésorozatba, s elmondhatom: állandó szereplő vagyok. Egy házvezetőnőt alakítok, akit Hárs Borbálának neveznek. Bori néni megbízható, dolgos, jó humorú, okos asszony, akinek mindenről megvan a véleménye. Sokszor úgy érzem, mintha a megírt mondatokat, már mondtam volna a valóságban is. Szeretnék még sokáig Bori néni lenni…

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását