2024. április 27. - Zita

Tizenöt év fegyházat kapott

Jogerősen tizenöt év fegyházbüntetést rótt ki a Szegedi Ítélőtábla, csütörtökön arra a román férfira, aki 2006-ban brutálisan halálra vert egy idős asszonyt Újteleken.
2011. február 17. csütörtök 12:55 - HírExtra
Nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt jogerősen tizenöt év fegyházbüntetést kapott a Szegedi Ítélőtáblán, csütörtökön egy román állampolgárságú férfi, akit 10 évre kiutasítottak Magyarországról. Első fokon ugyanilyen büntetésben részesült, tavaly novemberben a Bács-Kiskun megyei bíróságon.

A vádirat szerint az évekig alkalmi munkákból élő 45 éves férfi Budapesten megállapodott egy ismerősével, hogy a Bács-Kiskun megyei Újtelekre költözik, ahol őrizni fogja annak házát havi húszezer forintért. Ismerőse a faluban bemutatta egy idős nőnek, ha gondja akad, ő segít neki. A vádlott 2006 március 16-án, a délutáni órákban erősen ittas állapotban elvesztette pénzét.

Ekkor úgy döntött, felkeresi az idős asszonyt, és mindenáron pénzt szerez tőle. Mikor belépett a 77 éves asszony házába, követelte, hogy adja át összes pénzét, de ő azt megtagadta, ezért a férfi brutálisan ütni-verni kezdte, és fojtogatta. Így sikerült megszereznie nyolcvanezer forintot idős áldozatától.

Amikor látta, hogy az idős nő a veréstől és fojtogatástól meghalt, levette aranygyűrűjét, és láncát is, majd távozott a házból Még aznap éjjel hazautazott Romániába. Elfogatóparancs alapján, 2009. január 2-án sikerült elfogni a gyilkost, amikor a vállaji határátkelőnél be akart lépni az országba.

Forrás: Havaria
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását