2024. április 28. - Valéria

19,2 milliárdot oszt szét a kormány

A kormány 19,2 milliárd forintot csoportosít át a Belügyminisztérium és a Nemzetgazdasági Minisztérium számára a 2010. évi költségvetés általános tartalékából a Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent kormányhatározat szerint.
2010. december 16. csütörtök 15:04 - HírExtra
A Nemzetgazdasági Minisztérium fejezeten belül az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal kap 4,2 milliárd forintot, amiből 800 milliót dologi kiadásokra, 3,4 milliárd forintot pedig beruházásra fordíthat. A Belügyminisztérium a tartalékból kapott forrásból a Terrorelhárítási Központot, a Büntetés-végrehajtást, a rendőrséget és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságot finanszírozhatja.

A Terrorelhárítási Központ 1,4 milliárd forintot használhat fel személyi-, dologi- és beruházási kiadásokra. A büntetés-végrehajtás 4,38 milliárd forintot kap, amiből a legnagyobb tétel - 2,58 milliárd forint - dologi kiadásra fordítható. A rendőrség 8,04 milliárd forintjából a dologi kiadások előirányzata 6,08 milliárd forint.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak 500 millió forint jut és a közbiztonsági feladatterv támogatására pedig 680 millió forintot lehet költeni a 2010. évi költségvetés általános tartalékából.

A 2010. évi költségvetésit törvény 92,505 milliárd forint általános tartalékot irányzott elő.

Az államháztartás tizenegy havi hiánya 1304,8 milliárd forint volt 440 milliárddal több az éves előirányzatnál, amelynek teljesüléséhez tehát ekkora decemberi többletre lenne szükség.

A Nemzetgazdasági Minisztérium a decemberi bevételben 251 milliárd forintot vár a távközlési, energetikai és kiskereskedelmi szektor különadójából és a bankadó esedékes második felétől.

A minisztérium a 3,8 százalékos GDP arányos hiánycél teljesülését várja attól a hónap elején hozott kormánydöntéstől is, amely 100 milliárd forinttal csökkenti a központi alrendszer kiadási lehetőségeit. 
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását