2024. április 25. - Márk

BM: külföldi alakulatok nem oszlathatnak tömeget hazánkban

A Belügyminisztérium (BM) szerint a rendészeti tárgyú törvények módosítása sem ad lehetőséget arra, hogy külföldi rendőri alakulatok tömeget oszlassanak Magyarországon.
2010. november 12. péntek 17:44 - HírExtra
A tárca pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint hazánkban külföldi rendőri egység tömegoszlatásban nem vehet részt, és ezen nem változtat az egyes rendészeti tárgyú törvények módosítását célzó kormányjavaslat elfogadása sem. "A Jobbik parlamenti frakciója által benyújtott módosító indítvány olyasmit tiltott volna meg, amire a törvényjavaslat egyáltalán nem ad lehetőséget" - írják.

Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese a képviselőcsoport csütörtöki ülése azt közölte: a kormánytöbbség a szakbizottságban sok más indítványukkal együtt azt az előterjesztést is leszavazta, amely megtiltotta volna, hogy külföldi rendőri alakulatokat Magyarországon akár tömegoszlatás céljából is igénybe lehessen venni. A párt ezért jövő kedden az Országház előtt tüntet a rendészeti tárgyú törvények módosítása ellen.

"A Belügyminisztérium elkötelezett a rend fenntartásában, ehhez a jelenlegi törvények, a szakmai ismeretek és a rend biztosításában résztvevő egységek felkészültsége megfelelő, tehát semmilyen külföldi erő igénybevételére nincs szükség" - tudatta válaszul a minisztérium közleménye. A tárca kitér arra is, hogy a törvénytelen tömegoszlatások ideje "az áprilisi választásokkal lejárt".

A BM egyúttal felhívja a figyelmet, hogy a kormány intézkedésének eredményeként a 2006. őszi tömegoszlatások során elkövetett jogsértések áldozatai kártérítést kaptak az elszenvedett sérelmekért.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását