2024. április 27. - Zita

Jobbik: a kormány sorsára hagyta a devizahiteleseket

Az újabb lakásárverések átmeneti felfüggesztése mellett a kormány nem hozott olyan intézkedést, amely segített volna a súlyosan eladósodott, sokszor reménytelen helyzetben lévő embereken - közölte Lenhardt Balázs, a Jobbik országgyűlési képviselője.
2010. augusztus 31. kedd 17:20 - HírExtra
Közleménye szerint a Jobbik aggodalommal látja, hogy a mai napon svájci frank a forinttal szemben átlépte a még nem látott, történelmi 222 forintos szintet, és a pénzügyi elemzők további emelkedést is elképzelhetőnek tartanak.

Az euro árfolyama megint 290 forint felé közelít, súlyos helyzetbe hozva a devizában eladósodott 1,7 millió magyar embert és családjukat. Az Orbán Viktor vezette kabinet három hónapja már hivatalban van, de az újabb lakásárverések átmeneti felfüggesztése mellett nem hozott olyan intézkedést a kormány, amely segített volna a súlyosan eladósodott embereken - írja.

"Sőt, a májusi kormányváltást követő szerencsétlen Kósa és Szijjártó nyilatkozatok óta - több esetben feltűnő nemzetközi spekuláció hatására - a forint árfolyama folyamatosan romlik, ezáltal növelve a hitelt felvevők havi törlesztőrészleteit" - fogalmaz Lenhardt Balázs a közleményben.

Szerinte vannak olyan adósok, akiknek két év alatt pontosan a duplájára növekedett a törlesztőrészlete, amit képtelenség kigazdálkodni. A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy tegyen azonnali intézkedést a forintárfolyam további gyengülésének megakadályozására, és a körülbelül hárommillió embert érintő devizahitelek problémájának megoldására.

"Lehetővé kell tenni a devizahitelek forintra történő átváltását a hitel felvételekor érvényes árfolyamon, és létre kell hozni a problémás hitelek kezelésére egy új alapot, állami kézben a kereskedelmi bankok anyagi hozzájárulása mellett" - javasolja a képviselő.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását