2024. április 27. - Zita

Jobbik: szűnjön meg a magyar munkaerő "röghöz kötöttsége"

A Jobbik törvényjavaslatban kezdeményezi a lakásbérleteket sújtó adóterhek csökkentését a magyar munkaerő "röghöz kötöttségének" felszámolása, és egyúttal foglalkoztatásának növelése érdekében.
2010. augusztus 30. hétfő 14:34 - HírExtra
Volner János, a párt országgyűlési képviselője hétfőn, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján kifejtette: a munkáltatók jelenleg csak 54 százalékos személyi jövedelemadóval terhelt természetbeni jutatással támogathatják a munkavállalók lakásbérletét, a bérbeadók pedig ezzel egy időben 25 százalékos adóterheléssel kénytelenek szembenézni.

A Jobbik javaslata szerint azonban a munkáltatók a jövőben adómentesen támogathatnák a dolgozók ingatlanbérletét a mindenkori minimálbér összegéig, a bérbeadók közterhe pedig 15 százalékra csökkenne.

A politikus szerint a fentiek alapján egy átlagosnak tekinthető, havi 50 ezer forintos lakásbérleti díj ma 27 ezer forintjába kerül az esetleg természetbeni juttatást nyújtó munkáltatónak, míg a bérbeadónak ugyanezért 12.500 forintot kell kifizetnie az adóhatóságnak.

A lakásbérletet érintő kedvező adóváltozások várhatóan az aktivitás jelentős növekedését, ezáltal pedig az adóbevételek nagy mértékű emelkedését vonják maguk után - hangsúlyozta Volner János.

A jobbikos képviselő úgy látja, hogy a kormánypártok az elmúlt 20 évben nem próbáltak alkalmazkodni a "működőtőke-befektetések egyenlőtlen földrajzi elhelyezkedéséhez", hanem a "megélhetési gyermekszülést bőkezűen támogató szociális rendszert" tartottak fent. Ez a hibás felfogás oda vezetett, hogy több tízezer magyar vállalkozás költözött át a szomszéd országokba - fűzte hozzá.

Volner János megjegyezte: az általa kezdeményezett jogszabály-változtatás a magyar kis- és középvállalkozások számára is előnyös lenne, szemben az országba települő multinacionális cégeknek nyújtott egyszeri, többmilliárdos állami segítséggel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását