2024. április 29. - Péter

Szeretne részt venni az LMP közösségi ügyeiben?Most már ez is lehetséges!

Az LMP irodát nyitott annak érdekében, hogy akik részt kívánnak venni közösségük ügyeiben, könnyebben juthassanak hozzá a közérdekű adatokhoz - tájékoztatta a párt szerdán az MTI-t.
2010. augusztus 18. szerda 17:04 - HírExtra
A Közérdekű Adatigénylő Irodához (Kandi) e-mailben érkező kéréseket az irodai munkatársai továbbítják az illetékes szervekhez.

Az LMP meggyőződése, hogy a nyilvánosság a legerősebb eszköz a korrupció ellen, ezért minden támogatást megad azért, hogy a közügyek iránt elkötelezett polgárok megismerhessék a rájuk tartozó információkat - olvasható a közleményben.

Az irodát az LMP budapesti listájának negyedik helyezettje, Hanzély Ákos vezeti. Az LMP közlése szerint Hanzély máris adatszolgáltatásra kért négy, közfeladatot ellátó parkolási céget, a Centrum Parkoló Kft.-t, a Parking Kft.-t, a Budapest Önkormányzati Parkolási Kft.-t, valamint a Fővárosi Közterületi Parkolási Társulást.

Jávor Benedek, az LMP főpolgármester-jelöltje az iroda létrehozását azzal indokolta, hogy a közpénzből gazdálkodó szervezetek a közérdekű adatoknak csak töredékét teszik elérhetővé, súlyosan megsértve ezzel a törvényeket. A politikus arra is felhívta a figyelmet, hogy a kormány az elmúlt három hónapban huszonegy alkalommal hozott olyan döntést, amely csökkentette az átláthatóságot.

Langmár Ferenc közgazdász-újságíró, a Kandi egyik ötletgazdája szerint "az önkormányzatok még az állami intézményeknél is kevésbé adják ki a közérdekű adatokat". Példaként említette a budavári önkormányzatot, amely még a költségvetési előterjesztéseit is titkosan kezeli - olvasható a közleményben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását